Candidat la primărie acum, plete şi ciocate în anii studenţiei

Avocatul Gheorghe Pecingină este pasionat de muzica rock, fiind fan al formaţiei Phoenix. În anii studenţiei nu lipsea de la concertele favoriţilor săi. Ba chiar, purta plete şi ciocate. La vârsta maturităţii l-a redescoperit, însă, pe Marin Preda. Gheorghe Pecingină spune că a găsit anumite asemănări între personajele din “Moromeţii” şi localnicii satului copilăriei sale. Pecingină este şi candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu la Primăria Târgu Jiu.

Gheorghe Pecingină se consideră un om împlinit atât pe plan familial cât şi pe plan profesional. Acesta este căsătorit şi are doi copii, un băiat şi o fetiţă. De câţiva ani profesează ca avocat şi a câştigat foarte multe procese în favoarea minerilor. Gheorghe Pecingină a absolvit facultateala Timişoara. Încă din anii studenţiei a fost atras de muzica rock. Acesta nu lipsea de la concertele formaţiei Phoenix. “Îmi place muzica rock, iar în anii studenţiei purtam plete şi ciocate. Această pasiune a fost moştenită şi de fiul meu în vârstă de 9 ani. Ascultă foarte multă muzică rock şi a înregistrat pe telefon diferite melodii”, a declarat Gheorghe Pecingină. Tot în timpul facultăţii a început să practice kickboxing şi chiar a făcut performanţă în acest sport. Deşi nu a renunţat la nici una dintre pasiunile sale, în ultimii ani, Gigi, cum îi spun prieteni, a acordat mai multă importanţă lecturii. “La vârsta maturităţii l-am redescoperit pe Marin Preda. În timpul liceului nu-mi plăcea să citesc. La vremea respectivă am citit romanul “Moromeţii” mai mult forţat de profesori. Acum însă l-am recitit de plăcere, de vreo 4-5 ori, şi de fiecare dată descopăr altceva. Cred că mereu sunt impresionat de acest roman şi datorită faptului că am copilărit la ţară, în satul Găleşoaia, iar în “Moromeţii” găsesc foarte multe asemănări dintre personajele autorului şi oamenii din satul natal. La fel ca şi satul Găleşoaia, în “Moromeţii” este o lume dispărută”, a mai precizat Gigi Pecingină. Acesta mai este pasionat şi de motociclete şi spune că îşi va achiziţiona una în această vară.

POLITICĂ

Avocatul minerilor a intrat în politică în anul 2003, însă până de curând a stat numai în linia a II-a. “Din anul 2003 fac politică. Până acum am stat numai în linia a II-a pentru că mi-am dat seama că cei din linia I sunt plafonaţi şi sunt aceeaşi oameni, numai că schimbă formaţiunea politică. Odată cu intenţia mea de a candida la Primăria Târgu Jiu am intrat în linia I şi am adus cu mine şi foarte mulţi tineri”, a declarat Gigi Pecingină.

PLANURI

Gheorghe Pecingină îşi doreşte să vadă Italia şi speră să-şi realizeze acest vis împreună cu familia sa. “Pe plan familial sunt împlinit şi îmi doresc ca toţi membrii familiei mele să fie sănătoşi şi să mă mai suporte în aceste perioade de agitaţie din timpul campaniei electorale. Pe viitor îmi doresc să mişcăm Târgu Jiul. S-au făcut multe lucruri bune în acest oraş, însă trebuie făcut ceva ca tinerii să rămână aici. Nu vreau ca Târgu Jiul să rămână un oraş de week-end şi de vacanţe pentru tineri”, a declarat Pecingină.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: