Candidați la primărie cu tot cu dosarele penale

Fostul viceprimar de la Bîlteni, Dumitru Oprea, se află pe lista de consilieri locali depusă de PSD Bîlteni pentru alegerile din iunie 2016. Oprea se află încă sub control judiciar, în dosarul privind frauda de la primărie, la fel ca și fostul primar Gheorghe Păsărin. Oprea nu este singurul candidat cu probleme penale de pe listele partidelor. Un alt exemplu este Vasile Moșoiu, candidatul PNL Gorj la Drăguțești.

Dumitru Oprea este pe loc eligibil la alegerile de la Bâlteni, pe listele PSD. El este și înaintea candidatului PSD la primărie, președintele PSD Bîlteni, Pompiliu Păunescu. Liderii PSD Bîlteni nu văd de ce nu ar putea să candideze Oprea pentru un nou mandat, chiar dacă acesta încă se află sub urmărire penală. "Pe primele poziții se află Ion Băloi, Daniel Ilie, Vasile Băltărețu, Dorin Păsărin, Dumitru Oprea, Mihai Remus Diaconu, Pompiliu Păunescu, adică eu. Fostul viceprimar este pe poziția a cincea. Domnul Oprea nici nu a fost reținut. Nu cred că e sub control judiciar, dar nu sunt sigur", a declarat Pompiliu Păunescu, președintele PSD Bîlteni.        

Primarul din Bîlteni, Gheorghe Păsărin, a fost trimis în judecată fiind acuzat de zeci de infracţiuni comise în primii ani de mandat. Acesta este acuzat că a derulat lucrări publice prin firmele familiei sale sau făcând schimb de terenuri cu primăria. În acelaşi dosar instrumentat de procurorul Emil Moţa de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au mai fost trimişi în judecată viceprimarul Oprea şi o funcţionară a primăriei.

Și fostul primar de la Drăguțești, Vasile Moșoiu, vrea să revină la primărie deși a fost condamnat pentru conflict de interese. Moșoiu este candidatul PNL la primăria Drăguțești pentru alegerile din iunie.      

Vizualizări: 1,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: