Candidaţii PDL la primăriile de oraşe, aproape necunoscuţi

Organizaţiile PDL din judeţ şi-au desemnat deja posibilii candidaţi la primării. Nu numai că în sondaje apar nume practic necunoscute pe scena politică din Gorj însă la unele organizaţii nu s-a înscris nimeni în bătălie. Dacă la Tismana, toţi membrii organizaţiei au renunţat în favoarea unui singur nume, Costel Buzianu, la Novaci, bătălia în sondaje se va da între patru membri. 

Organizaţia PDL Turceni a desemnat pentru sondaje trei membri ai partidului printre care însuşi preşedintele organizaţiei, Ion Biriboiu. Potrivit acestuia, au fost cinci propuneri însă Biroul Permanent Local a validat doar trei nume. „Au fost nominalizate trei persoane, subsemnatul, directorul Grupului Industrial Turceni, Ion Cornescu, şi directorul Liceului din Turceni, Laurenţiu Gâlceavă. Au fost cinci propuneri dar BPL a validat doar pe cei trei”, a declarat Ion Biriboiu, preşedintele PDL Turceni.

În oraşul Novaci, nu mai puţin de patru membri PDL s-au înscris în lupta sondajelor. Este vorba de Liviu Bălănoiu, preşedintele organizaţiei, Ilie Dăianu, vicepreşdintele PDL Novaci şi directorul ARR Gorj, Ion Fumărel, om de afaceri, şi Ion Chiriac, vicepreşedinte şi inginer silvic în Novaci. 

Nici un candidat la Bumbeşti Jiu

Organizaţia PDL Bumbeşti Jiu nu vrea să lupte împotriva primarului penelist, Constantin Bobaru. Niciunul din cei cinci consilieri PDL nu au vrut să intre în sondaj şi preşedintele organizaţiei, Ilie Crintea, este şi el nehotărât. „Au ţinut o şedinţă între ei şi nu a vrut nimeni să se înscrie. Părerea mea e că nu vor să lupte într-o localitate unde primarul e destul de puternic în sondaje şi în al doilea rând, fiind consilieri locali, cunosc munca în administraţie şi nu vor să se bage. Ei au servicii bune, sunt oameni de afaceri şi nu renunţă la asta pentru administraţie. Cât despre mine, dacă mă susţine partidul candidez, dacă nu, nu”, a declarat Ilie Crintea, preşedintele PDL Bumbeşti Jiu.

Buzianu, singurul candidat

La organizaţia Tismana, lucrurile surprind şi mai tare. Potrivit actualului primar, Costel Buzianu, în cadrul şedinţei de ieri seară a BPL, s-a hotărât ca toţi ceilalţi membri să renunţe la sondaje în favoarea lui. „Sunt singurul care merg în sondaje. Aşa au hotărât ei, să mă susţină pe mine. Au renunţat în favoarea mea pentru că vor să meargă alături de mine mai departe”, a declarat Costel Buzianu, primarul din Tismana. 

Roşca: „Eu mă înscriu ca să câştig, altfel nu”

În ceea ce priveşte organizaţia PDL Motru, lucrurile nu sunt încă foarte clare. După ce deputatul Severus Militaru nu a apărut pe lista sondajelor, nici ceilalţi posibili candidaţi nu sunt încă decişi. Nelu Roşca, secretarul Sindicatului de la Roşiuţa, spune că e prea devreme să se pronunţe deşi s-a arătat deseori împotriva politicii administraţiei publice. „De 36 de ani nu s-a arătat nicio oportunitate în Motru. Mie mi s-a cerut părerea dacă vreau să fiu în sondaje şi am acceptat dar de aici până să candidez mai am timp să mă hotărăsc. În toamnă o să iau o decizie pentru că dacă mă înscriu, mă înscriu ca să câştig, altfel nu”, a declarat Nelu Roşca.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: