Candidaţii USL la parlamentare, anunţaţi în septembrie. Primii doritori la PNL!

Conducerea Uniunii Social Liberale de la Gorj nu a stabilit încă persoanele care vor intra în cursa electorală pentru Parlamentul României. Președintele PSD, Florin Cârciumaru, a declarat ieri că, în principiu se va merge pe actualii parlamentari, dar că vor exista discuții și privind alte candidaturi. Nici PNL-ul nu are o părere clară despre parlamentarele din toamnă, Mădălina Ciolocoi, declarând că trebuie mai întâi o repartiție clară a numărului de colegii în USL.

Ape tulburi în USL în privința candidaturilor pentru parlamentarele din toamnă. Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat ieri că abia în septembrie se vor cunoaște posibilii candidați ai Uniunii Social Liberale pentru colegiile din județul Gorj. ”Cred că începând cu luna septembrie, după ce începe anul școlar, vom lua în calcul și orientările pentru candidaturile privind alegerile parlamentare din noiembrie”, a spus Cârciumaru.

Noi candidaturi

Cert este că de această dată preşedintele PSD Gorj nu a mai amintit de raportul 5 la 3, declarând că trebuie purtate discuţii la nivel central privind numărul de colegii care revin PSD şi ACD. Cârciumaru a mai spus ieri că pe liste se vor regăsi pe lângă actualii parlamentari și candidați noi. ”Cred că vom merge și pe actualii parlamentari dar e normal că în cadrul Biroului Executiv USL vom purta discuții în ceea ce privește desemnarea celor mai buni candidați pe fiecare colegiu în parte. Trebuie discutat în cadrul USL-ului, în primul rând să stabilim câte colegii aparțin PSD-ului și câte PNL-ului  și după asta să luăm în calcul candidaturile”, a declarat Florin Cârciumaru.

Peneliștii vor jumate jumate

Nici peneliștii nu au luat încă o decizie cu privire la candidaturile privind alegerile parlamentare. Vicepreședintele PNL Gorj, Mădălina Ciolocoi, a declarat că până acum nu există decât o singură discuție cu privire la acest aspect. ”Nu am avut nici măcar o ședință la nivel național în care să se discute colegiile în USL, repartizarea, tot ceea ce se știe, o discuție anterioară în care s-a spus că PSD-ului în revin la nivel de țară 50% dintre locurile de parlamentari iar ACD-ului 50% dar o discuție pe colegii, pe candidați, o stabilire nominală nu a fost deocamdată”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

CANDIDAȚI

Potrivit lui Ciolocoi sunt vehiculate două nume pentru alegerile din toamnă. ”Orzan și Dian Popescu și-au exprimat dorința de a candida, dar nu se știe sigur dacă rămân, probabil candidații se vor cunoaște abia după ce se va stabili numărul de colegii, de deputați și de senatori care aparțin PSD-ului respectiv ACD-ului”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreședintele PNL.

La PSD lucrurile sunt mai delicate pentru că nu sunt colegii pentru toţi cei care vor să candideze. Până acum şi-au anunţat intenţia primarii Ion Ciocea, Marian Rotaru, fostul deputat Scarlat Iriza şi secretarul de stat Bebe Ionică.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: