Preotul-primar din Baia de Fier, adeziune la PSD! Urmează Drăghici?

USL s-a mai ales astfel cu un primar, Dumitru Turbăceanu dându-şi seama că dacă rămâne independent nu poate face prea multe pentru comuna pe care o conduce şi în care îşi are domiciliul şi premierul Victor Ponta. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat ieri că şi trecerea la PSD a lui Constantin Drăghici, primar independent la Săuleşti, „este ca şi negociată“.

Turbăceanu spune că era în interesul localităţii ca el să devină membru al unui partid politic, apartenenţa sa la PSD fiind văzută ca o şansă în plus pentru dezvoltarea viitoare a comunei. PDL l-a susţinut pe preot ca să devină primar, dar edilul afirmă că nu are nicio obligaţie faţă de portocalii. „A fost doar o dorinţă comună şi a mea şi a dumnealor, dar şi a altora, de a realiza o schimbare la nivelul comunei. Dumnealor nu şi-au pus candidat şi m-au susţinut pe mine, obiectivul fiind realizat, dar fără vreo obligaţie din partea mea. Nu am fost ajutat cu bani sau altceva pentru a avea vreo obligaţie faţă de dumnealor”, afirmă primarul.

Înscrierea lui Turbăceanu în PSD l-a dezamăgit profund pe democrat-liberalul Gheorghe Mitescu, care îl şi dădea pe actualul primar ca membru al PDL. Edilul a ales altă cale în viaţă, iar Mitescu spune că este gata să devină un critic dur al noului primar. „A fost inclusiv la noi la sediul organizaţiei judeţene, s-a întâlnit cu domnul preşedinte Ruşeţ pentru a negocia intrarea în partid. Nu ştiam că a făcut pasul către PSD, dar dacă este aşa pentru mine el este o mare, mare dezamăgire. Eu a trebuit să discut inclusiv cu responsabilul nostru de zonă, cu domnul Stănişoară, pentru a explica de ce nu avem candidat la Baia de Fier. Dacă noi ne puneam un candidat acum domnul Mihuţescu ne saluta în continuare ca primar pentru că omul nostru l-ar fi încurcat pe Turbăceanu. Voi fi un mare adversar al actualului primar, dacă a făcut pasul către PSD”, afirmă Mitescu.

Şeful PSD Baia de Fier

Noul edil nu va fi însă un simplu membru de partid în PSD, el urmând să preia şi frâiele organizaţiei locale din Baia de Fier, organizaţie pe care, de ani buni, o conduce fostul primar Constantin Mihuţescu. Acesta nu ştia ieri nimic despre faptul că nu ar mai fi lider de partid la el în comună şi spune că nu a primit nici un document în baza căruia să poată face vreun comentariu. „O să încerc să ajung şi eu la Târgu Jiu zilele acestea, să vorbesc cu cei de la organizaţia judeţeană pentru a vedea cum stau lucrurile. Oricum, şi dacă ar fi aşa, se vor face alegeri în organizaţie şi vom vedea la vot cum se decide”, menţionează Mihuţescu, după 10 iunie acesta rămânând consilier local.

        

INDEPENDENT

Singurul primar independent a rămas cel din Săuleşti, Constantin Drăghici, dar potrivit lui Călinoiu, cât de curând şi acesta va trece la PSD. „Avem o colaborare foarte bună cu primarul din Săuleşti. Când va dori va face pasul“, a spus Ion Călinoiu. Pe de altă parte, Drăghici dădea asigurări că va rămâne independent.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: