Useliştii se simt afectaţi, Ruşeţ crede că Dian e terminat

Oamenii politici din Gorj au comentat ieri reţinerea liderului PNL Dian Popescu. Unele dintre declaraţii au fost de-a dreptul surprinzătoare. Se discută deja despre suspendarea sa din funcţia de preşedinte la PNL, alţii cred că este o reglare de conturi, useliştii fac sondaje pentru a vedea dacă imaginea le este afectată, iar alţii cred că acesta este finalul carierei politice a liberalului.

Ieri, majoritatea chestionaţilor era surprinsă. Unii însă s-au grăbit să anunţe că în cazul arestării preventive, s-ar putea lua în calcul inclusiv suspendarea sa din funcţia de preşedinte al PNL Gorj. Afirmaţia a fost făcută de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Radu Angheloiu.

„Nu putem discuta de o revocare din funcţie a preşedintelui dar dacă se va ajunge la arest preventiv pe 29 de zile atunci sunt altele datele problemei, a declarat Angheloiu. Imediat a ieşit la rampă Virgil Drăguşin, care a dorit să lămurească faptul că scaunul de preşedinte al lui Popescu nu este în pericol, dat fiind că în statut nu există o astfel de sancţiune.

Liberalii sunt vizibil destabilizaţi de acest eveniment. Preşedintele PSD Florin Cârciumaru nu a ieşit încă cu nicio declaraţie după reţinerea lui Popescu, iar preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu aşteaptă ca organele statului să-şi facă treaba.

La un radio local, Popeangă a spus că în funcţie de cum va evolua acest subiect, USL ar putea face inclusiv un sondaj de opinie pentru a vedea efectele asupra uniunii de la Gorj,

Ion Ruşeţ, liderul PDL Gorj, spune că pentru el este clar faptul că Dian Popescu şi-a încheiat cariera politică.

Reglare de conturi, spune fostul primar din Turceni, Ion Iordache. Acesta crede că dosarul este politic şi că cel mai probabil este o răzbunare. Iordache spune că acesta nu era motiv de reţinere. „Putea fi judecat, putea fi pus să dea banii înapoi pentru acele lucrări, să dea şi penalităţi, dar nu să-l arestezi“, spunea vizibil şocat Iordache. Un alt primari însă nu a vrut să comenteze nicicum, cel din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: