Candidatul PNL, desemnat în trei zile. Vezi ce spun cei cinci liberali!

Emoţii mari pentru toţi cei cinci liberali care îşi doresc fotoliul de primar al municipiului Târgu Jiu. Teoretic, până vineri târgujienii ar cam trebui să ştie cine va intra în competiţia electorală pentru municipiu din partea Partidului Naţional Liberal, însă posibilii candidaţi declară că nu ştiu nimic despre sondajul efectuat. În timp ce Victor Banţa susţine că a convins târgujienii să-l voteze, Niculina Mocioi ştie cam ce principii ar trebui să aibă cel desemnat să candideze la primărie.

Marcel Romanescu şi-a dorit atât de tare să candideze la primăria Municipiului Târgu Jiu, încât a anunţat iniţial că va candida din partea oricărei formaţiuni politice care îi va propune acest lucru. Susţine şi acum că şansele să preia primăria din mâna pesedistului Florin Cârciumaru sunt foarte mari. ”Eu cred că şansele sunt foarte mari, asta este speranţa cu care trăiesc din momentul în care mi-am anunţat intenţia de a candida. Dacă nu credeam în şansele mele nu îmi depuneam această intenţie, deci cred în şansele mele şi e normal să fie aşa. În mare parte au am conturată o strategie în privinţa programului meu electoral, însă trebuie să ţin cont şi de echipa cu care voi merge în campania electorală. În condiţiile în care PNL câştigă primăria Târgu Jiu, cel puţin unul dintre posturile de viceprimar va reveni PNL şi atunci este normal ca acel om să fie desemnat din rândul echipei”, a spus Marcel Romanescu.

Banţa: ”Cred că am convins cetăţenii”

Fostul prefect de Gorj şi aspirant în prezent la fotoliul de primar, Victor Banţa, crede că târgujienii şi-au format deja o părere asupra celor cinci candidaţi. Cert este că Banţa nu ia în calcul decât o candidatură pentru funcţia de primar. ”Am încredere în mine, ştiu ce trebuie făcut pentru municipiul Târgu Jiu, cred că am convins cetăţenii şi mă aştept să fiu desemnat candidat, dacă voi avea rezultate bune în sondaj. Eu nu mi-am pus candidatura pentru un post de consilier local, mi-am pus candidatura pentru funcţia de primar şi pentru Consiliul Judeţean. Dacă partidul decide altceva, e altă discuţie, alt context. Opţiunea mea este primăria Târgu Jiu”, a spus Victor Banţa, candidat PNL.

Liberalul Eduard Berca este curios să afle rezultatele sondajului şi spune că, indiferent cine va fi candidatul, va găsi în el un sprijin. Berca a explicat de unde ideea cu un candidat din afara celor cinci din listă. ”Şansele mele sunt cele pe care mi le încredinţează cei chestionaţi. Dacă nu voi fi eu candidatul, fără discuţii îl voi susţine pe cel care va fi. Interesul este general, este interesul partidului. Chestionarul pe care l-a lansat compania de sondaj are şi întrebări deschise ori în situaţia în care sunt 800 de intervievaţi există posibilitatea ca o parte din aceştia să desemneze o persoană din afara celor cinci înscrişi. De asta s-a făcut referire la o altă persoană”, a spus Eduard Berca, candidat PNL.

Singura femeie care a intrat până în prezent în competiţia pentru primăria Târgu Jiu, Niculina Mocioi, ştie ce principii ar trebui să aibă candidatul ideal, declarând că aşteaptă să vadă şi ea rezultatul sondajului. ”Aştept şi eu cu nerăbdare rezultatul acestui sondaj. Datoria PNL este să intre în această luptă cu cel mai bun candidat pe care îl are, asta înseamnă că el trebuie să se plieze pe ceea ce îşi doresc târgujienii, acel candidat trebuie să respecte şi să se încadreze în acele criterii de integritate, deci iată că sunt o serie de elemente de care trebuie să ţinem cont”, a spus Niculina Mocioi, deputat PNL.

Proaspăt intrat în echipa liberală, primarul din Leleşti, Marian Rotaru, vrea şi el să fie primar la Târgu Jiu. Rotaru a declarat că nu ştie absolut nimic de sondaj şi că aşteaptă să i se comunice rezultatele. ”Nu îmi place să fiu cicălitor şi să-i întreb toată ziua dacă au noutăţi. Când va fi gata sondajul, conducerea partidului va avea grijă să ne anunţe pe toţi, aşa este firesc. Dacă nu îmi doream să fiu primar la Târgu Jiu nu îmi depuneam intenţia, dar mi-am anunţat intenţia pentru că sunt convins că putem da o nouă faţă oraşului Târgu Jiu. Am demonstrat că sunt un bun gospodar la Leleşti, o să demonstrez că pot fi un bun gospodar şi la Târgu Jiu”, a spus Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: