Căpuşan a reziliat contractul cu Energia Rovinari

Energia Rovinari urmează modelul echipei de handbal şi trece la reducerea de contracte şi schimbarea obiectivelor. Măsura nu a rămas fără urmări şi aseară unul dintre cei mai buni jucători ai echipei a ales să rezilieze contractul cu gruparea gorjeană. Andrei Căpuşan se află la a doua tentativă de acest gen, în vara anului trecut el dorind să plece după ce aflase că la echipă va fi numit antrenorul sârb Slobodan Nikolik. Conducerea a reuşit să-l convingă să nu părăsească echipa, dar acum situaţia este cu totul alta.

Jucătorul a ales să plece dată fiind anunţata reducere de contracte de la Energia Rovinari dar şi schimbarea de obiectiv cu care Căpuşan nu ar fi fost de acord nici în vara trecută. Conducerea a fost de acord cu rezilierea amiabilă a contractului dat fiind faptul că şi clubul gorjean este afectat de criza financiară. Preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia Rovinari, Marius Vlaicu, a recunoscut că s-a ajuns la un acord cu jucătorul pentru rezilierea contractului după ce i s-a prezentat acestuia situaţia reală: „Ne-am înţeles cu Andrei Căpuşan pe cale amiabilă şi e liber de contract. Având în vedere evoluţia lui din acest tur, de contractul pe care el îl avea la Energia dar şi faptul că pentru Energia anul 2011 înseamnă o reducere de buget i-am prezentat şi lui Căpuşan situaţia reală a clubului. Cum el nu a fost de acord cu decizia noastră de a reduce în perspectivă contractele jucătorilor şi salariile, am convenit că e mai bine să reziliem contractul pe cale amiabilă mai ales că Andrei Căpuşan îl doreşte să joace la un nivel mai înalt  decât este acum Energia şi anume să joace pentru locurile 1-4”.

Vlaicu recunoaşte că plecarea lui Căpuşan e o pierdere pentru lotul celor de la Energia dar speră ca echipa să facă faţă cu restul jucătorilor din lot noului obiectiv care este o clasare pe locurile 9-12. începutul acestui sezon obiectivul Energiei era calificarea la play-off, dar criza financiară care a lovit şi secţia de baschet a dus la schimbarea acestuia pe parcurs.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: