Se bazează pe 7-8 primari în noul proiect politic

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, recunoaște că se gândește tot mai mult să pună bazele unui nou proiect politic, prin înființarea unui partid local. “Sunt destul de multe idei de a construi o formațiune politică locală, regională”, a spus Iordache la TV Sud.

Acesta a spus că va avea alături de el aceeași echipă pe care o are în prezent. “Sunt oamenii care au fost și la alegerile europarlamentare alături de noi”, a spus Iordache, precizând că se bazează și pe aportul a șapte - opt primari. Este vorba de primarii de la Turceni și Rovinari, care au adus rezultate foarte bune pentru ALDE la europarlamentare, dar și cei de la Telești, Slivilești și alte localități.

De un partid local se vorbește în Gorj de câțiva ani, fiind o opțiune pentru Iordache și înainte să preia ALDE Gorj.

ALDE trece prin mari probleme la nivel național, după ce Tăriceanu a scos partidul de la guvernare fără să consulte liderii din teritoriu, după care a anunțat susținerea unui candidat independent la alegerile prezidențiale, precum și o alianță cu Pro România. Toate aceste decizii politice au scindat ALDE, fiind multe voci care cer organizarea unui congres. (A.M.)

Vizualizări: 3,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: