Caravana Casper a poposit la Târgu Jiu

Caravana Casper, care şi-a propus să sensibilizeze opinia publică în ceea ce priveşte integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi, a ajuns ieri la Târgu Jiu. În Piaţa Prefecturii, echipe de biciclişti tandem formate din câte un ciclist nevăzător şi un pilot văzător au demonstrat târgujienilor că persoanele cu dizabilităţi pot duce o viaţă normală în condiţiile în care sunt ajutate de semenii lor.

Caravana Casper, care în această lună străbate peste 50 de oraşe, a poposit ieri în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Unul dintre susţinătorii campaniei este Arnold Csaba Butu, un nevăzător olimpic care a participat la olimpiada de la Beijing. Acesta călătoreşte împreună cu fiica sa Andrea Szabina. În majoritatea călătoriilor Andrea îi este pilot pe tandem tatălui său, însă la Târgu Jiu adolescenta a venit însoţită de o prietenă nevăzătoare.

În cursul dimineţii de ieri, în Piaţa Prefecturii, echipajele Caravanei Casper alături de persoanele cu handicap de la Centrul de Zi „Christian” din Târgu Jiu au dărâmat „zidul dizabilităţii” demonstrând că fiecare dintre noi putem face mai frumoasă viaţa celor vitregiţi de soartă. „Caravana a început pe data de 2 iulie la Mediaş şi se va termina pe 30 iulie la Slobozia. Scopul acestei caravane este acela de a sensibiliza opinia publică în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii. Împreună cu beneficiarii Centrului de Zi Christian din Târgu Jiu am dărâmat un zid din cuburi pe care scria „Dizabilitate”, înlăturând primele trei litere, păstrând cuvântul „Abilitate”. În cadrul acestei caravane echipe formate dintre un pilot văzător şi un ciclist nevăzător fac demonstraţii publicului”, a declarat Darie Croitoru, asistent relaţii publice.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: