Cârciumă din Bâlteni distrusă de o … ambulanţă

Impact dur ieri după-amiază între o maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj şi… toaleta unui local din Bâlteni, totul întâmplându-se din cauza vitezei. Salvarea, aflată în misiune cu o pacientă de 73 de ani, s-a trezit că o maşină îi taie calea brusc pentru a vira la stânga, iar şoferul de pe Ambulanţă nu a avut cum să evite producerea accidentului.

Ambulanţa şi maşina care i-a tăiat calea se îndreptau spre Târgu Jiu. Salvarea urma să aducă la Unitatea de Primiri Urgenţe o bătrână care avea probleme de sănătate şi care ceruse sprijin în acest sens. În centrul comunei Bâlteni şoferul salvării a considerat că poate depăşi coloana de maşini, acestea trăgând pe dreapta, mai puţin una dintre ele, care s-a angajat în depăşirea unui tir. „Aveam girofarul pornit, sirena, tot ce trebuia pentru că trebuia să o ducem pe pacientă cât mai repede la spital. Domnul cu Renault-ul mi-a tăiat calea pur şi simplu. A ieşit din coloană şi nu am mai avut ce să-i fac. Toate maşinile trăgeau pe margine ca să îmi facă loc, dumnealui s-a băgat să facă stânga”, a explicat Marian Moruz, şoferul de pe Ambulanţă.

„Bine că nu au murit oameni“

Maşina condusă de el s-a izbit violent de zidul unei cârciumi, distrugând nu doar o conductă de gaze de aici, ci şi toaleta localului respectiv. „Renault-ul a vrut să intre în jos, pe stânga, şi l-am văzut cum l-a bubuit salvarea. Nu-mi dau seama dacă nu a văzut sau nu a auzit Salvarea, dar a intrat direct înspre ea. Acum mi s-a dărâmat şi prăvălia. Înăuntru nu mai avem curent, nu mai sunt gaze, toaleta angajatelor e distrusă complet, la fel şi barul, şi toate sticlele aflate acolo. Nu ştiu ce vom face, dar bine că nu au murit oameni”, spunea Constantin Tătaru, proprietarul localului aflat vizavi de Primăria Bâlteni. Soţia lui se afla în cârciumă în acel moment, alături de nişte clienţi, sperietura pe care a tras-o lăsând-o fără cuvinte. „Am văzut cum vin spre noi şi am rămas fără grai. A mai fost şi bubuitura de am crezut că o să pice casa pe noi, aşa că nu ştiu ce au făcut cei din Salvare”, a spus Carmen Tătaru.

Şoferul este vinovat

Şoferul implicat în evenimentul rutier, Grigore Achim, nu se consideră vinovat câtuşi de puţin de cele întâmplate, el fiind convins că a respectat regulile de circulaţie. „Veneam în coloană, eram în spatele unui tir, am semnalizat stânga, ambulanţa nu am văzut-o că era acest tir, iar semnalele acustice şi vizuale, girofarul, erau oprite, nu funcţionau. Eu nu cred că vina este a mea atâta timp cât am respectat regulile de circulaţie. Era aici şi trecere de pietoni, am redus din viteză, salvarea a venit fără semnale, organele de anchetă vor stabili a cui e vina”, a declarat bărbatul. Poliţiştii spun însă că din primele cercetări reiese că Achim ar fi responsabil pentru cele întâmplate ieri la Bâlteni. El ar fi trebuit să oprească maşina şi să lase Ambulanţa să treacă, nu să se angajeze în depăşirea tirului care, probabil, era incomod în trafic. Bărbatul s-a ales acum cu dosar penal şi este acuzat de vătămare corporală din culpă, femeia din salvare alegându-se cu două coaste rupte în urma impactului dintre Ambulanţă şi cârciuma din Bâlteni.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: