Trei hoţi de maşini, băgaţi la zdup

Trei tineri din Târgu-Jiu îşi vor petrece Paştele în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Ei se specializaseră în furturi din autoturisme, în speranţa că vor face rost de ceva bani înaintea sărbătorilor de Paşte însă au fost prinşi de poliţişti. Este vorba de un grup de cinci tineri din Târgu-Jiu care în ultima perioadă au spart mai multe maşini de pe raza municipiului. Trei dintre ei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru că au colaborat cu anchetatorii.

Cei cinci tineri au vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani şi în ultima perioadă au spart 8 maşini de pe raza municipiului Târgu-Jiu, de unde furat tot ce le cădea în mână, chiar şi carburant. Până să fie prinşi de oamenii legii au creat un prejudiciu părţilor vătămate de aproximativ 2.000 de lei.  Din cei cinci suspecţi numai trei au fost reţinuţi de poliţişti, pentru că ceilalţi doi au colaborat foarte bine cu oamenii legii şi s-a decis să fie cercetaţi în stare de liberate.

Cei trei reţinuţi au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. „O patrulă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu şi jandarmi ai I.J.J. Gorj, în timp ce efectuau serviciul de patrulare au oprit pentru control, pe strada Aleea Castanilor din localitate un autoturism. La controlul autoturismului, poliţiştii au găsit cantitatea de 17 litri carburant (12 litri benzină şi 5 litri motorină), stabilindu-se ulterior că acesta a fost sustrasă în cursul nopţii din mai multe autoturisme. În urma continuării cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză sunt suspecte de comiterea mai multor furturi din autoturisme, în perioada 08-13 aprilie”, a declarat Bogdan Scafeş

O parte din bunurile furate au fost recuperate şi returnate părţilor vătămate. În urma audierilor judecătorii au emis pe numele celor trei suspecţi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: