Patru angajaţi ai primăriei Târgu-Jiu răniţi în accident. ITM face anchetă

Patru muncitori ai societăţii S.C. Edilitara Public S.A, societate ce aparţine primăriei Târgu-Jiu, au fost implicaţi într-un grav accident de circulaţie petrecut ieri dimineaţă la ieşirea din municipiul Târgu Jiu. Maşina in care se aflau s-a izbit de un cap de pod. Se pare că şoferul a adormit la volan. Unul dintre pasageri este în stare gravă la un spital din Bucureşti. Dat fiind faptul ca angajaţii mergeau la serviciu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă.

Accidentul s-a produs în jurul orei şase în cartierul Drăgoieni. Cei patru angajaţi ai S.C. Edilitara Public S.A se deplasau în direcţia Târgu Jiu cu maşina unuia dintre ei, un autoturism marca Dacia. La un moment dat, şoferul a aţipit şi s-au izbit de un cap de pod. „Se deplasau din zona Piscoiu către Târgu Jiu. A avut loc un accident stupid, se pare că şoferul a adormit la volan în zona Drăgoieni şi a intrat într-un cap de pod”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul fostei Direcţii e Servicii Comune, acum SC. Edilitara Public S.A.      

În urma impactului pasagerul care se afla în partea dreaptă- spate  a fost rănit grav. Dat fiind faptul că necesita intervenţie chirurgicală a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, ceilalţi s-au ales cu câteva răni minore şi nu au necesitat internarea. „S-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului cu un traumatism cranio- cerebral, cu un traumatism de coloană cervicală, un traumatism de gambă, a fost stabilizat şi după ce coloana a fost imobilizată a fost transferat la Bucureşti. Starea lui este destul de gravă dat fiind faptul că avea şi o hemipareză la membrul superior drept”, a declarat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

ITM Gorj face anchetă

Alexandru Zaharia, directorul S.C. Edilitara Public S.A. spune că muncitorii se deplasau spre locul de muncă atunci când s-a produs accidentul. „Inspectorul de muncă de la Edilitara s-a prezentat ITM să declare acest accident, având în vedere că se deplasau spre locul de muncă este posibil să fie declarat accident de muncă, deşi programul începea la ora şapte, iar maşina era proprietate personală”, a precizat Alexandru Zaharia.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a demarat o anchetă în acest caz. „Se face o cercetare, două persoane ale Inspectoratului de Muncă au mers la societate, verifică toate documentele, tot ce înseamnă securitate şi sănătate în muncă. După ce ancheta se va finaliza ne vom pronunţa în acest caz”, a declarat George Romanescu, inspector şef ITM Gorj. Şi poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cauza exactă care a condus la producerea accidentului. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: