Săltat din Piaţa 9 Mai după ce a incendiat doi oameni la Neamţ

Un tânăr din judeţul Neamţ implicat într-un accident rutier finalizat cu moartea a două persoane, incendiate cel mai probabil intenţionat de către şoferul fugar, a căzut în plasa poliţiştilor tocmai la Târgu Jiu. Venise aici să îşi vadă mama, dar decizia a fost una extrem de proastă.

Constantin Stan a devenit ţinta numărul unu a tuturor poliţiştilor din România după ce în noaptea de duminică spre luni a fost implicat într-un accident rutier. Evenimentul a avut loc în satul Averești, localnicii descoperind aici, dimineața, cadavrele carbonizate a doi tineri. Oamenii au alertat Poliţia şi, astfel, au intrat în scenă anchetatorii. Un minibus Renault Espace şi un motoscuter erau scrum făcute, sub maşină aflându-se un cadavru incendiat, iar la 10 metri pe câmp, un alt trup peste care focul trecuse cu câteva ore înainte. Prima ipoteză a anchetatorilor a fost aceea a unei ciocniri violente, însă cercetările la faţa locului au arătat că printre resturile carbonizate nu se află şi numele de înmatriculare ale autoturismului. Verificările ulterioare, după seria de şasiu, au arătat că maşina avea numere din Bulgaria şi îi aparţinea lui Stan, un client mai vechi al oamenilor legii. Tânărul era în evidenţele poliţiştilor după ce anul trecut a fost implicat în furtul câtorva sute de metri de cablu telefonic, o instanţă de judecată dispunând la acel moment continuarea anchetei cu acesta în stare de libertate.

         

Săltat de printre tarabe

Mobilizarea anchetatorilor în rezolvarea acestui caz a dat rezultate tocmai la Gorj, mama suspectului fiind domiciliată în Târgu Jiu. Fără să ştie, femeia a fost cel mai probabil filată de ofiţerii implicaţi în cercetări, ieri dimineaţă, când venea să vândă legume la taraba pe care o are în Piaţa 9 Mai din oraş ea trezindu-se cu nişte „clienţi” mai deosebiţi. Poliţişti în civil au intervenit în momentul în care Constantin Stan venise aici pentru a discuta cu mama sa, operaţiunea decurgând extrem de discret, ceilalţi tarabagii din piaţă nedându-şi seama că ar fi existat „vreo problemă”. Chiar şi ieri la prânz vânzătorii de la tarabe încercau să afle ce se întâmplase, mama lui Stan revenind aici pentru a-şi relua activitatea cotidiană, ea povestindu-le doar apropiaţilor ce s-a întâmplat, nu şi jurnaliştilor. „Mai bine aţi arăta că nu are lumea bani să cumpere de mâncare şi nu mai merg vânzările, decât să vă ocupaţi cu prostii din astea. Arătaţi lucruri serioase”, le-a cerut ea jurnaliştilor care încercau să afle dacă ştie ceva despre peripeţiile fiului ei, femeia trecând la ameninţări fizice atunci când a fost întrebată dacă ştie ceva despre incendierea celor două cadavre din Neamţ.

Constantin Stan nu a avut nici el nimic de comentat atunci când a fost scos din sediul IPJ Gorj şi urcat într-o maşină a poliţiei pentru a fi dus la Piatra Neamţ. Prinderea lui Stan s-a realizat şi cu implicarea ofiţerilor Serviciului Român de Informaţii de la Gorj, datele oferite poliţiştilor permiţându-le acestora ca suspectul să fie luat „ca din oală”. Stan este acuzat acum de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: