Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cârciumaru – dorit bulibaşă în Meteor

Rromii din Meteor i-au propus lui Florin Cârciumaru să fie pentru câteva săptămâni noul lor bulibaşă. Liderul PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu Jiu a primit propunerea respectivă la o întâlnire pe care conducerea filialei a avut-o cu reprezentanţii rromilor. Comunităţile de rromi au fost reprezentate la discuţii de diferiţi lideri, cei din Meteor fiind puşi în postura de a recunoaşte că, de la moartea fostului bulibaşă Cianghiri Stănescu, nu mai au o voce reprezentativă de care să asculte. În acest context, rromii i-au cerut lui Cârciumaru să fie un fel de bulibaşă interimar, care să se ocupe de organizarea de alegeri în Meteor, astfel încât, apoi, etnia să aibă din nou un reprezentant de seamă în fruntea sa. Liderul PSD Gorj a râs atunci când i s-a făcut propunerea, lucru pe care l-au făcut şi colegii săi de partid. Cârciumaru a spus că sub nicio formă nu poate să accepte aţa ceva. Acesta consideră că rromii din Meteor trebuie să se descurce singuri şi să îşi aleagă un lider aşa cum găsesc ei de cuviinţă. Fiul lui Cianghiri Stănescu este noul bulibaşă ales după moartea tatălui său, dar autoritatea sa în faţa membrilor etniei este aproape nulă.

După discuţiile cu mai marii social-democraţilor, unul dintre liderii rromilor din Gorj, Nelu Pavel, care este şi consilier judeţean pe listele PSD Gorj, s-a declarat mulţumit de noile promisiuni făcute de şefii săi de partid. Rromii au cerut de la PSD inclusiv posturi în eşaloanele inferioare din diferite structuri administrative, Pavel spunând că, în curând, va înainte organizaţiei conduse de Cârciumaru propuneri făcute în acest sens. Rromii vor să fie în special consilieri pe probleme ale etniei la diferite primării, multe dintre administraţiile locale neavând angajaţi astfel de consilieri până acum.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: