Cârciumaru a înfiinţat Consiliul Local al Copiilor

Primarul Florin Cârciumaru a participat, ieri, la prima şedinţă a Consiliului Local pentru Copii. Ei au profitat de această ocazia pentru a se declara mulţumiţi de felul în care arată municipiul şi pentru a-i cere edilului şef explicaţii cu privire la unele probleme ale comunităţii.

Primăria Târgu Jiu va înfiinţa Consiliul Local al Copiilor care se va întruni, periodic, începând cu luna septembrie. Hotărârea a fost luată ieri de către    

reprezentanţii municipalităţi care au impresionaţi de problemele ridicate de copii în şedinţei de Consiliu Local întrunit cu prilejul Zilei de 1 Iunie. Aproximativ 20 de copii de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, Colegiul Naţional “Spiru Haret”, Grupul Şcolar Tehnologic “Ion Mincu”, Şcoala Generală Nr.12 şi Şcoala Generală “Constantin Brâncuşi”, s-au întâlnit cu primarul Florin Cârciumaru în sala de Consiliu a Primăriei.  Copii s-au arătat mulţumiţi de felul în care arată oraşul şi au prezentat edilului şef o serie de probleme cu care se confruntă tinerii din Târgu Jiu: lipsa ofertelor culturale diversificate, lipsa existenţei unor cluburi pentru elevii pasionaţi de arte, construirea unor bazine pentru înot, reabilitarea Cinematografului Victoria, fluidizarea circulaţiei, prezenţa ciorilor în Parcul Central, afişarea vizuală a evenimentelor principale ale oraşului în toate cartierele, amenajarea unui parc, în afara oraşului, cu obstacole şi piste pentru role şi biciclete, amenajarea unui Infopoint în Parcul Central şi înfiinţarea unor comisii de cultură şi de protecţie socială pentru tineri. După ce i-a ascultat pe copii, primarul şi-a notat propunerile copiilor, încercând să dea explicaţii pentru fiecare problemă în parte. “Aceasta manifestare organizată cu prilejul Zilei de 1 Iunie este un început de dialog cu tinerii. Pentru că discuţiile au devenit foarte interesante, vom înfiinţa un Consiliu Local pentru copii care se va întruni lunar. În perioada imediat următoare se va stabili modul de lucru şi se alcătui un regulament”, a declarat Florin Cârciumaru. Copiii s-au oferit a se implica în organizarea principalelor evenimente din oraş prin procurarea de fotografii şi filme documentare despre Târgu Jiu.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: