Prefectul Andrei, certat de premierul Emil Boc

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, i-a convocat ieri în şedinţă pe primarii localităţilor gorjene pentru a-i trage la răspundere pentru întârzierea pe care aceştia au avut-o în legătură cu transmiterea datelor recensământului agricol şi al populaţiei. Şedinţa a fost una cu scântei pentru că prefectul le-a reproşat primarilor lipsa de interes, dar i-a şi ameninţat public cu amenzi usturătoare pe  cei care nu au spus prezent la şedinţă. Supărarea prefectului vine după ce acesta a fost dat drept exemplu negativ de către Guvern.

Primarii localităţilor din Gorj s-au reunit ieri la Instituţia Prefectului într-o şedinţă convocată chiar de prefect pentru a da explicaţii de ce nu au trimis încă documentaţia cu privire la nonmenclatura stradală şi numerele administrative privind recensământul agricol şi al populaţiei deşi termenul expirase de pe 30 aprilie. Liviu Andrei le-a reproşat acestora lipsa de interes cu atât mai mult cu cât însuşi el a fost tras de urechi de mai marii guvernului. „Încă de la începutul mandatului meu ca prefect nu am fost niciodată dat la negativ iar acum, în videoconferinţa pe care am avut-o cu premierul, mi s-a spus că judeţul Gorj face parte din cele nouă judeţe care nu şi-au făcut treaba. Nu îmi convine să fiu apostrofat de guvern pentru că nu vă daţi interesul. Este dureros ca primul ministru să te treacă la negativ sau să te apostrofeze”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţul Gorj.

Ori trimit situaţiile, ori sunt amendaţi

Prefectul Andrei nu s-a arătat atât de supărat pe întârzierea propriu zisă a documentaţiei cât pe absenţa aleşilor locali şi lipsa de interes a acestora. „Din cele 70 de localităţi doar 23 au spus prezent, procent nesatisfăcător. O să trimit această situaţie la juridic să găsească ei o modalitate legală prin care să dăm amenzi cât se poate de mari pentru că este inadmisibilă această lipsă totală de interes. Sunt primari care se comportă ironic pentru că sunt cuceritori în teritoriu şi care nu sunt la prima absenţă. O să vadă ei ce măsuri o să iau”, a precizat Liviu Andrei.

Mulţi dintre edilii prezenţi totuşi în sală au amânat transmiterea documentaţiei până vineri în timp ce alţii au răspuns prompt şi au venit cu documentaţia gata direct la şedinţă. „Până vineri o să o transmit. De fapt eu aş vrea să fie gata joi, dar am dat aşa un timp de rezervă că eu am aproape totul gata”, a declarat Aurel Vladimirescu, primarul comunei Vladimir.

Alţii nu ştiu încotro să o apuce de frică că nu vor termina pentru că nu au oameni pregătiţi la primărie care să întocmească actele respective. „Eu trebuie să dau lucrarea unui topograf  autorizat pentru că cei din primărie nu au cunoştinţele necesare. Mi s-a părut extrem de dificil pentru că am 4.000 de gospodării în Băleşti. Toate aceste documente de realizat, programele pe calculator nu se deschid, bani mulţi cheltuiţi”, a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.

Pe lista neagră întocmită de prefect se numără primarii localităţilor Aninoasa, Brăneşti, Crasna, Drăguţeşti, Borăscu, Ioneşti, Padeş şi multe altele. Aceştia nu au participat la întâlnirea cu prefectul, dar toţi au termen până vineri să trimită documentaţia legată de recensământul agricol şi cel al populaţiei. 

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: