Cârciumaru, cavalerul lui Băsescu. Ce spun adversarii politici!

Decizie surprinzătoare a preşedintelui Traian Băsescu, care, în ciuda tuturor acuzaţiilor ce i-au fost aduse în privinţa partizanatului său politic, a decorat mai mulţi primari din ţară, pe lista proaspeţilor Cavaleri regăsindu-se şi Florin Cârciumaru. Edilul din Târgu Jiu spune că nu a ştiut absolut nimic până când jurnaliştii nu l-au sunat să îi ceară un punct de vedere, el recunoscând însă că se bucură pentru că-i sunt apreciate inclusiv la Cotroceni eforturile făcute.

Preşedinţia a publicat ieri în Monitorul Oficial un decret prezidenţial prin care mai mulţi primari din ţară au primit diferite decoraţii ca semn de apreciere al eforturilor făcute pe parcursul mai multor mandate pentru comunităţile în care au fost aleşi. Fost primar al Capitalei timp de două mandate, Băsescu nu i-a uitat pe cei mai longevivi edili din România, pe lista respectivă regăsindu-se şi Florin Cârciumaru. Primarul din Târgu Jiu nu este singurul fruntaş al PSD pe care Băsescu l-a decorat cu Ordinul Naţional „pentru Merit” în grad de Cavaler, alături de el regăsindu-se edili din Caracal, Focşani, Târgu Mureş, Aiud, Lupeni sau Marian Vanghelie, de la sectorul cinci, apartenenţa politică a acestora fiind diferită.  Conform decretului publicat în Monitorul Oficial, decoraţiile au fost conferite "în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului, mai multe mandate de primar".

Cârciumaru – „N-am ştiut nimic”

Ieri de dimineaţă Florin Cârciumaru a organizat o conferinţă de presă pentru a-şi lua la revedere de la jurnalişti pe anul acesta şi pentru a transmite tradiţionalele urări de „La mulţi ani!”, decretul preşedintelui neapărând încă în Monitorul Oficial la acel moment. Puţin mai târziu informaţia a devenit publică, edilul fiind asaltat de telefoane, evident, de felicitare. „Este o surpriză mare pentru că nu ştiam nimic. Nici nu am crezut nimic atunci când am primit primele telefoane de felicitare. După ce am văzut documentul mi-am dat seama că aşa stau lucrurile, ceea ce, evident, m-a bucurat foarte mult. Am văzut că pe lista respectivă sunt cei mai apreciaţi primari din ţară. Sunt primari pe care îi ştiam şi eu de la diferite întâlniri ca având rezultate foarte bune în mandatele lor, indiferent de culoarea politică pe care o poartă. Ne şi bucură foarte mult, dar ne şi obligă o asemenea distincţie în faţa cetăţenilor care ne-au ales pentru a le rezolva problemele”, a menţionat primarul Florin Cârciumaru.

Morega – „Cârciumaru şi Greblă vor face tandem la PDL”

Evident că gestul de ieri al preşedintelui nu a rămas neobservat, liderul UNPR Gorj, Dan Morega, fiind de părere că demersul lui Băsescu nu trebuie interpretat ca unul menit să îi ridice şi mai mult procentele lui Cârciumaru decât dacă luăm în calcul ipoteza trecerii acestuia la PDL!!! „Gestul acesta ridică mingea la fileu pentru PDL! Guvernul l-a sprijinit pe domnul primar cu fonduri pentru proiectele oraşului, iar dumnealui este ofertat şi de PDL şi de UNPR. Este foarte posibil ca domnul Cârciumaru să vină în tandem cu domnul senator Greblă şi să candideze din partea PDL la alegerile de anul viitor. Varianta de bază este cu Ion Ruşeţ candidat la şefia Consiliului Judeţean şi la Senat, iar dacă vine domnul Cârciumaru la PDL şansele de câştig ale acestora sunt şi mai mari. Pe de altă parte, gestul preşedintelui Băsescu este de apreciat pentru că domnia sa s-a gândit la primarii longevivi şi cu rezultate, dar decorările acestea nu sunt deloc întâmplătoare”, afirmă Morega.

REACŢIE

Toni Greblă dezminte categoric o posibilă migrare a sa de la PSD, senatorul care conduce Comisia Juridică din Senat refuzând să facă prea multe comentarii pe marginea declaraţiilor lui Morega. „În principiu, să fii decorat de Statul Român este o onoare. În actuala conjunctură, cu un preşedinte fantastic de controversat, decorarea poate da naştere la multe interpretări. PUNCT”, a menţionat Greblă.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: