Cârciumaru, despre evaluarea șefelor din primărie: “Nu este corect”

Fostul primar Florin Cârciumaru le ia apărarea foștilor săi subalterni aflați acum la un pas să fie dați afară din Primăria Târgu Jiu pentru că au primit un calificativ slab la evaluarea activității. Narcisa Cristea, directorul economic, și Ermina Pasăre, șefa Serviciului Urbanism, riscă să ajungă pe lista șomerilor după ce primarul Marcel Romanescu le-a notat cu „nesatisfăcător”. Fostul edil Cârciumaru spune că niciodată nu le-ar fi dat o astfel de lecție.

Pentru Florin Cârciumaru a contat mai mult partea sentimentală, așa că a preferat să-și certe subalternii fără să le taie din salariu ori să-i sancționeze în alt fel. “În 16 ani de activitate, niciodată nu am pus mare accent pe această evaluare pentru că am avut alte metode. Poate că, de multe ori, au fost situații în care i-am certat în acea operativă, de foarte multe ori am fost și exigent în activitatea mea, dar când am ajuns la a sancționa pe cineva, a reține din bani, n-am făcut așa ceva pentru că m-am gândit și la familie”, a spus Florin Cârciumaru, la TV Sud.

“Înseamnă că oamenii respectivi chiar n-au făcut absolut nimic”, a reacționat primarul când a aflat ce calificative au primit cele două șefe din primărie la evaluarea activității pe anul trecut: „Nu știu gradul de mulțumire pe relațiile șef contabil – primar sau șef Urbanism – primar, nu cunosc de ce s-a ajuns la acest calificativ pentru că dincolo de toate, acest calificativ înseamnă și desfacerea contractului de muncă. Or, nu este corect față de un salariat cum este doamna Narcisa Cristea, de atâția ani de activitate în primărie, ori doamna Pasăre, să ajungi să le desfaci contractele de muncă. Tot timpul trebuie să pui în balanță și să vezi dacă e atât de mare răul făcut de Pasăre sau de Narcisa Cristea primarului sau răul pe care îl faci cu acest calificativ satisfăcător”.

Întrebat dacă ar fi luat astfel de hotărâri, fostul edil Florin Cârciumaru a spus că n-a apelat niciodată la astfel de calificative cât a fost primar. „Niciodată nu le-aș fi dat un astfel de calificativ. Numai de la foarte bine în sus! Nu îmi amintesc să fi dat cuiva un calificativ de bine în 16 ani chiar dacă am avut rezultate și bune, și mai puțin bune”, a mai adăugat Cârciumaru.

Trei șefi din Primăria Târgu Jiu au fost notați cu calificativul nesatisfăcător. Este vorba de Narcisa Cristea - directorul Direcției Economice, Ermina Pasăre - șeful Serviciului Urbanism, și Marian Rotaru, fostul director al Direcției Publice de Patrimoniu.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: