Cârciumaru: Domnul Işfan a făcut o greşeală tactică

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, pare că îi mai dă o şansă inspectorului şcolar general Ion Işfan, după ce Biroul Permanent a propus suspendarea acestuia din funcţia de vicepreşedinte al PSD Târgu Jiu. Cârciumaru a explicat într-un interviu la Radio Infinit unde a greşit Işfan, dar a precizat că excluderea nu va fi pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de vineri, aşa cum era de aşteptat. Mai mult, Cârciumaru a spus că va avea o discuţie cu Işfan, pentru a detensiona situaţia.

Reporter: Domnul Işfan trecuse cu bine de şedinţa PSD Târgu Jiu, iar după două zile a fost propus pentru excludere în şedinţa PSD Gorj. Ce s-a întâmplat între cele două şedinţe?

Florin Cârciumaru: La şedinţa de la municipiu au fost aduse acuze şi de o parte, şi de alta, acuze care au apărut în spaţiul public. Cei de la conducerea organizaţiei municipale au considerat că este de ajuns ce s-a spus acolo şi că nu este cazul să se treacă la vot pentru o sancţiune. Domnul Işfan a făcut o greşeală de tactică seara, la o emisiune, unde a spus că el a spus ce avea de spus şi s-a dovedit că nu are nicio vină. Lucruri mărunte, dar care au ambiţionat şi mai mult pe cei din biroul permanent care aveau nemulţumiri. Dimineaţa au venit peste mine la birou, peste domnul Weber, cu acuze, că îl protejez pe domnul Işfan. Nu am făcut altceva decât să pun problemele oamenilor care au venit la mine în audienţă în faţa Biroului Permanent, care a votat suspendarea, urmând să fie supusă Comitetului Executiv.

Rep.: Propunerea de excludere va fi discutată în Comitetul Executiv de vineri?

F.C.: Nu o vom supune votului, pentru că acest comitet executiv este dedicat pregătirii congresului. Vom aproba lista cu delegaţii stabiliţi pentru a participa la congres, vom discuta propuneri pentru modificarea statutului partidului. După congres o să stabilim o dată la care să discutăm această problemă. Vineri nu este timp de aşa ceva.

Rep.: Cum vedeţi faptul că noul ministru al Educaţiei a anulat evaluările inspectorilor generali făcute de fostul ministru?

F.C.: Noul ministru a anulat toate evaluările făcute de fostul ministru Liviu Pop. Practic, noul ministru va trimite Corpul de control în toate inspectoratele şi va lua din nou la mână evaluarea inspectorilor generali. O să port o discuţie cu domnul inspector general, să deblocăm tensiunile. Asul este în mâneca inspectorului general. A participat la două confruntări cu directorii, cu cei care îl acuză, ştie despre ce este vorba, trebuie să se implice pentru a debloca această relaţie.

Rep.: Nu puteţi trece peste aceste tensiuni din PSD...

F.C.: Sunt obligat să ţin cont de părerile care vin din partea membrilor PSD, cu care domnul Işfan are relaţii foarte tensionate. Nu trebuie să ne fie indiferent asta. Nici nouă, nici domnului Işfan.

Vizualizări: 1,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: