Cârciumaru îl face praf pe Dragnea şi anunţă că vrea să fie deputat

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a declarat la Radio Infinit că Liviu Dragnea nu-l va ajunge vreodată pe Victor Ponta. „Dragnea a făcut echipă foarte bună cu Ponta, dar cu Ponta în faţă“, spune Cârciumaru, deşi organizaţia judeţeană l-a votat pe Dragnea la şefia PSD. În acelaşi timp, Cârciumaru mai spune că ar candida pentru un post de deputat, pe locul 1, pe primul loc fiind Ponta. Însă lista candidaţilor va fi validată de Dragnea. La Primăria Târgu Jiu pare să fie stabilit candidat Aurel Popescu, actualul viceprimar. 

Reporter: Când o să stabiliţi candidaţii? Am văzut că PNL a început să-şi lanseze candidaţii. 

Florin Cârciumaru: Am spus de foarte multe ori că hotărârea o vom lua la sfârşitul anului, începutul anului. Acolo unde avem dubii, cu ANI, cu astea, vom organiza un sondaj. Deci trebuie să hotărâm cât se poate de repede cu cine mergem pe poziţia de primar şi la consilierii judeţeni.

Rep.: Cum simţiţi electoratul, dezamăgit de Guvernarea PSD?

F.C.: Nu. În ultimul timp foarte mulţi mi-au reproşat că dl Ponta s-a grăbit când şi-a dat demisia. Fiind această simpatie în teritoriu eu consider că şi PSD la ora actuală se bucură de aprecierile care vin din partea electoratului.  Să nu uităm că PNL beneficiază de popularitatea lui Klaus Iohannis, iar PSD beneficiază de popularitatea domnului Ponta.

Rep.: Nu a lui Dragnea?

F.C.: Nu. Din tot timpul a fost acest lucru. Domnul Ponta s-a bucurat de un segment destul de mare de simpatie. Domnul Dragnea tot timpul a fost după domnul Ponta. Şi la ora actuală în sondajele pe care le cunosc, ca apreciere domnul Ponta se situează peste domnul Dragnea. (...) O reticenţă faţă de domnul Dragnea nu o are doar Cârciumaru sau organizaţiile de Gorj, ci cam toate organizaţiile. Domnul Dragnea a făcut echipă foarte bună cu domnul Ponta, dar cu Ponta în faţă. Domnul Dragnea nu o să-l depăşească niciodată pe domnul Ponta în sondaj.

Rep.: Vi-l doriţi din nou în fruntea partidului, pe Ponta?

F.C.: Da, bineînţeles.

Rep.: Aţi hotărât dacă veţi candida dvs. sau altcineva de la PSD la Primăria Târgu Jiu?

F.C.: Încă nu am hotărât ce voi face în 2016, dar indiferent dacă voi candida eu sau domnul Aurel Popescu, Primăria Târgu Jiu va fi câştigată tot de PSD.

Rep.: Ce vă face să vă gândiţi să nu mai candidaţi?

F.C.: Sunt 15-16 ani de activitate şi poate că dacă reuşesc să nu candidez şi să merg mai departe să mă voteze cetăţeni ca deputat. După experienţa pe care o am cred că aş putea face foarte mult pentru primarii din Gorj.

Rep.: Aţi merge totuşi deputat?

F.C.: Vedem. Această hotărâre o voi lua spre sfârşitul anului.

Rep.: Ar fi de acord colegii?

F.C.: Bineînţeles că l-aş lăsa pe domnul Ponta pe primul loc. Nu cred că este cineva în cadrul organizaţiei care să comenteze să nu fiu înscris pe locul doi pentru că cred că mi-am făcut datoria faţă de organizaţie.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: