Cârciumaru majorează de 4 ori chiriile locatarilor ANL

Nici nu au trecut bine alegerile că autorităţile locale din Târgu Jiu au şi procedat la creşterea chiriilor pentru cei care locuiesc în blocurile ANL din municipiu. Majorarea este una substanţială, preţul pe metrul pătrat fiind chiar şi de patru ori mai mare faţă de cel practicat până acum. Decizia a fost luată în şedinţa de Consiliu Local de vineri.

Consilierii municipali au avizat vinerea trecută modul de calcul şi valoarea nominală a chiriei lunare/mp pentru locuinţele ANL ai căror titulari au împlinit vârsta de 35 de ani, aplicabilă la reînnoirea contractului, la expirarea celor 5 ani de contract. Hotărârea vizează locatarii blocurilor 21 A, 21B, 21 C din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu şi bl. 11A strada Agriculturii. Cel mai probabil, municipalitatea a recalculat şi majorat chiria pentru a-i determina pe chiriaşi să cumpere locuinţele.

Conform hotărârii adoptate, locatarii peste 35 de ani care locuiesc în blocul 21 A de pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu vor plăti la reînnoirea contractului 5.82 lei/mp/lună, cei de la blocul 21 B şi 21 C de pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu-5.56 lei/mp/lună, iar cei de la bl. 11A strada Agriculturii  4.77 lei/mp/lună.

Spre exemplu, chiriaşii unei garsoniere în suprafaţă de 38 mp din bl 21 A de pe strada Lt. Col. Dumitru Petrescu plătesc în prezent o chirie în sumă de 57 de lei, adică 1.5 lei/mp/lună, iar la reînnoirea contractului vor plăti 221 lei, adică 5.82 lei/mp/lună.

Elementele de calcul utilizate de municipalitate pentru stabilirea chiriei au fost: suprafaţa construită, valoarea de revenire, durata de amortizare, cheltuielile de întreţinere şi reparaţii curente, cheltuielile de reparaţii capitale, cheltuielile de administrare.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: