Gorjul dă mai puţini bani la buget decât anul trecut

Gorjul este între cele zece judeţe din ţară în care au scăzut sumele virate de Finanţe către bugetul consolidat al statului. În primul trimestru al acestui an, veniturile Administraţiei Judeţene a Finanţelor Gorj au scăzut cu 4,35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Gorj motivează încasările mai mici prin faptul că anumite firme s-au mutat în alte judeţe sau au dat faliment. „Aşa este. În primul rând 12,5 milioane sunt bani livraţi de un lichidator judiciar care anul acesta nu a virat niciun leu. În al doilea rând, suma de 3,5 milioane reprezintă impozitele pe veniturile din salariile şi contribuţiile care se reţineau aici şi acum se reţin în Dolj. Mai avem 3,5 milioane de la 3 agenţi economici care anul trecut au contribuit şi anul acesta au intrat în insolvenţă şi 1,7 milioane agenţii economici care au plecat din judeţul Gorj şi nu mai sunt în aceeaşi perioadă”, a declarat Marin Ciumag, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Gorj.

Pe sumele virate de firmele care plătesc impozite în judeţul Gorj, şi care funcţionează, se înregistrează totuşi o creştere de 6,95% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Dacă scădem aceste sume care în mod normal nu se mai regăsesc, realizările sunt mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avem 198 milioane faţă de 183 milioane anul trecut”, a mai spus Ciumag.

Într-un top al veniturilor din primul trimestru, judeţul Gorj ocupă anul acesta locul 30 din 43 de judeţe, conform economica.net.  

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: