Listele cu minerii-paznici, reanalizate la cererea FNME

Lista persoanelor care vor face parte din noua Direcţie de Pază a CE Oltenia va fi reanalizată, conform unei înţelegeri făcute de sindicaliştii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) cu administraţia complexului. FNME a solicitat administraţiei să treacă pe această unitate salariaţii care se află în prag de pensionare sau pe cei care din motive medicale trebuie să presteze activitate mai uşoară. Deşi administraţia anunţa că de la 1 iunie va fi începută activitatea acestei noi direcţii, sindicaliştii sunt de părere că se va mai scurge timp până ce va deveni funcţională.

În urma discuţiilor purtate de cei trei lideri care au protestat în faţa unităţii cu administraţia CE Oltenia, s-a convenit ca listele cu persoanele care vor presta activitate în cadrul noii direcţii de pază să fie reanalizate. Asta pentru că, potrivit sindicaliştilor, anumite persoane care au fost selectate deja se află pe listă deoarece şefii unităţilor au vrut să se scape de ei.

Sindicaliştii au smuls şi promisiunea că cei care vor lucra pentru Direcţia de Pază a CE Oltenia îşi vor păstra salariile pe care le-au avut la ultimul punct de activitate. „Discuţia a fost să se analizeze cu simţ de răspundere situaţia fiecărui salariat care urmează să facă parte din aceste formaţii, având în vedere sănătatea fiecăruia, calificarea fiecăruia şi cu promisiunea fermă că nu vor pierde la salariu sub nicio formă. Având în vedere faptul că societatea plăteşte sume importante firmelor de pază şi că ar putea să stea în această poziţie salariaţii din cadrul complexului, aceia care mai au câţiva ani până la pensie sau care solicită prin recomandarea medicilor schimbarea locului de muncă şi nu li se pot oferi locuri mai uşoare de muncă, aceasta fiind direcţia în care îi vor îndrepta. Dumnealor sunt la stadiul doar de intenţie, au fost selectaţi cu un exces de zel al conducătorilor care vor să scape de anumiţi colegi de-ai noştri care consideră ei că nu se achită de sarcini. Eu cred că cu mare greutate se va înfiinţa această Direcţie de Pază”,  a declarat Marin Golea, vicepreşedinte FNME şi preşedinte al Sindicatului Minerul Pinoasa Rovinari.

Situaţia va fi reanalizată în fiecare unitate minieră. „Se va relua din nou această structură organizatorică, se va analiza pe fiecare unitate minieră numărul de persoane care pot participa”, a spus Toma Tatomir, secretarul Sindicatului Minerul Pinoasa Rovinari.

Direcţia de Pază va fi manageriată de Ion Răuţ, actualul director de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: