Liceul Rovinari: Încep înscrierile la învăţământul postliceal

Absolvenţii de liceu de anul acesta şi nu numai au începând cu acest an posibilitatea să urmeze cursurile postliceale la Liceul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari. În anul şcolar 2013-2014 vor exista trei clase de învăţământ postliceal, a câte 28 de locuri fiecare. Cei care vor dori să urmeze această formă de învăţământ vor putea să se înscrie începând de mâine, 12 iulie şi până la 1 august.

Liceul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari organizează în anul şcolar viitor trei clase de învăţământ postliceal. Este vorba de două clase de învăţământ postliceal de specialitate şi una de maiştri. La finalizarea acestor cursuri, absolvenţii vor dobândi calificări profesionale precum cea de tehnician laborant, maistru electromecanic sau tehnician operator. „Revenim din acest an la învăţământul postliceal şi învăţământul de maiştri. La învăţământul postliceal cu două calificări profesionale, tehnician laborant pentru calitatea protecţiei mediului şi tehnician operator la maşini cu comandă numerică. Iar la şcoala de maiştri vom avea maistru electromecanic, aparate de măsură şi automatizări. Ultima promoţie a fost în anul 2006, sunt câţiva ani de când nu a mai funcţionat învăţământul postliceal şi învăţământul de maiştri. Vom începe înscrierile pentru învăţământul postliceal din 12 iulie, tocmai pentru a da şansa absolvenţilor clasei a XII-a şi a XIII-a pe rută progresivă să urmeze aceste cursuri”, a declarat Dumitru Fârţă, directorul Liceului Gheorghe Tătărescu din Rovinari.

A doua etapă de înscrieri

La învăţământul postliceal de specialitate se pot înscrie absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat, fără să fie condiţionaţi de vechimea în producţie. La şcoala de maiştri se pot înscrie numai absolvenţii care au o vechime de trei ani în domeniu. 

Cea de-a doua etapă de înscrieri se va face începând cu 1 august, numai în cazul în care vor mai fi locuri neocupate. Elevii admişi la învăţământul postliceal vor frecventa această formă de învăţământ timp de un an şi jumătate. Dacă numărul de locuri este insuficient faţă de cerinţa candidaţilor, se va organiza un examen în funcţie de profilul clasei.

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: