Cârciumaru se ruşinează cu Ponta. Vîlceanu, nu!

„Ghioceii” de la PSD Gorj au avut de executat duminică un nou ordin de partid. Acela de a lipsi în bloc de la inaugurarea Sălii Polivalente din Târgu Jiu, cu a cărei modernizare s-a tot lăudat partidul de guvernământ. Boicotul nu a fost cauzat de faptul că primarul este liberal, cum ar putea crede cineva de pe altă planetă, ci de prezenţa la eveniment a fostului preşedinte al PSD, Victor Ponta.

Măi să fie, chiar să se ruşineze pesediştii cu fostul lor preşedinte, în jurul căruia gravitau până acum doi ani? Singurul pesedist de marcă prezent la eveniment a fost chiar preşedintele Federaţiei Române de Box, care este şi parlamentar PSD şi căruia probabil nu i-a transmis nimeni ordinul. Acesta era contrariat, pentru că luase masa în seara precedentă cu liderii PSD Gorj, stabilind împreună să se revadă duminică la sala de sport, acolo unde începea şi un campionat european de box.

Ce s-a întâmplat peste noapte nu ştim, dar niciun parlamentar, niciun consilier, nici viceprimarii PSD, nimeni nu a fost duminică la eveniment. Şi, bineînţeles, nimeni nu a răspuns la telefon, să dea o explicaţie în legătură cu asta.

Uite aşa îl fac pesediştii mare pe Ponta, care altminteri nu mai înseamnă nimic în politică. Ce s-ar face bieţii pesedişti dacă şi-ar propune Ponta să se mute câteva luni în Gorj? Ar pleca din judeţ?

Victor Ponta ar trebui să fie un personaj nefrecventabil pentru oamenii care se respectă. Pentru că e mincinos, pentru că are dublă comandă, pentru că nu calcă prin Gorj cu lunile, pentru câte şi mai câte. Dar, dacă pesediştii l-au declarat persoană nefrecventabilă, ar fi corect să răspundă la telefon şi să spună de ce. Să explice de ce au cerut votul pentru Ponta în 2004, în 2008, în 2012 şi în 2016, iar acum nu pot respira acelaşi aer. Au devenit pesediştii mai buni, a devenit Ponta mai rău? Nici, nici. Şi atunci?

Norocul lui Ponta că a fost Dan Vîlceanu lipsit de inspiraţie. Acesta a acceptat să taie panglica la noua investiţie alături de primarul Romanescu şi de Ponta, fără să aibă vreo contribuţie la modernizarea Sălii Sporturilor. Măcar primarul, liberal şi el, era gazdă, trebuia să o facă. Să zicem că şi Ponta, pentru că este premierul care a aprobat investiţia. Vîlceanu nu are o astfel de „scuză”, aşa că a părut că validează un personaj politic de care Gorjului ar trebui să îi fie ruşine.

Poate că Ponta nu mai e pesedist, ba chiar e un fel de antipesedist, dar cred că atunci când Orban le-a spus liberalilor să se pună cu parul pe pesedişti s-a gândit puţin şi la epoca Ponta. Ori poate Dan Vîlceanu ştia că vor lipsi pesediştii de la eveniment şi a lăsat parul acasă.

Vizualizări: 1,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: