Cârciumaru şi Călinoiu au făcut "ciocul mic" la sporurile lui Hanu şi Dobrică

Sporurile de sute de milioane de lei vechi încasate la sfârşitul lui 2008 de edilii din Motru nu sunt comentate de mai marii PSD Gorj. Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, de abia întorşi din concediul petrecut în Turcia, nu ştiau nimic despre sumele încasate de Dorin Hanu şi Tudor Dobrică, asta fiind scuza cea mai bună ca mai marii filialei să nu şi critice eventual colegii de partid.  
 E greu de crezut că încasarea sporurilor de sute de milioane de către primarul unui alt partid nu i-ar fi făcut pe mai marii social-democraţilor din judeţ să formuleze nişte critici pe care cel în cauză să nu le uite prea uşor. Aşa, atâta timp cât Hanu şi Dobrică sunt membri PSD, nici Cârciumaru şi nici Călinoiu nu rostesc vorbe grele pe marginea gestului celor doi, interesant fiind că nici celelalte partide care mai sunt pe scena politică nu se prea grăbesc să îi tragă de mânecă pe cei doi edili din Motru.
 Liderul PSD Gorj, care este şi primar al municipiului Târgu Jiu a preferat să menţioneze doar că el, în calitate de edil, nu ar fi dat Primăria în judecată pentru a obţine sporurile de care a beneficiat Hanu la Motru. Florin Cârciumaru nu avea habar de sporurile de la Motru, el crezând cu greu informaţia că ar fi fost posibilă plata unor asemenea sume către cei doi edili. "Ce sporuri? Nu ştiu nimic. Un primar să dea în judecată Primăria nu mi se pare corect. Nu am ce să fac cu salariaţii care au procedat aşa, e un drept al lor câştigat prin justiţie şi instituţia trebuie să dea banii. De asta nici nu comentez ce e la Motru, mai ales că domnul Hanu e primar, îmi e coleg şi nu pot comenta, dar eu nu înţeleg hotărârea justiţiei în acest caz", spune liderul PSD Gorj.
 Nici Ion Călinoiu nu a ştiut mai nimic despre sporurile încasate de colegii săi de partid de la Motru, acesta fiind convins însă că atâta timp banii sunt daţi în baza unei hotărâri judecătoreşti alte comentarii sunt de prisos. Călinoiu spune că şi dacă ar fi fost vorba de primari PDL sau PNL ar fi avut acelaşi punct de vedere, el menţionând că prin judeţ ar mai fi şi alţi primari care ar fi încasat prime în baza unor hotărâri judecătoreşti, fără să dea exemple, probabil tot din motive de "colegialitate". "Nu ştiu despre ce e vorba, nu pot decât să bănuiesc faptul că au fost luate aceste sporuri în baza unor legi. E vorba de drepturi de acum 2-3 ani, iar un drept legal odată însuşit e al tău, indiferent de culoarea politică", a menţionat Călinoiu. 
 Conform declaraţiilor de avere, primarul Dorin Hanu şi viceprimarul Tudor Dobrică, au încasat de la primăria Motru, în baza unei hotărâri judecătoreşti, sporuri în valoare de 700 de milioane de lei vechi şi respectiv 370 de milioane. Declaraţiile de avere ale celor doi au fost făcute publice la scurt timp după ce Hanu se plânsese într-o conferinţă de presă că bugetul primăriei Motru este secătuit de criza din minerit şi energie şi că banii pentru plata salariilor vor mai ajunge până la începutul toamnei. 


Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: