Cârciumaru spune cine l-a adus pe Weber în PSD

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a spus la un post de televiziune cine l-a adus în partid pe cel care acum vrea să îi ia locul, deputatul Mihai Weber. În ciuda speculaţiilor că ar fi fost adus de tabăra Ponta, se pare că recomandarea a făcut-o fostul viceprimar Roman Bărbuţi. Cârciumaru a spus în interviul de la Tele 3 că l-a acceptat imediat pe Weber, pentru că îl cunoştea.

Reporter: De ce sunt atât de importante alegerile de la Primăria Târgu Jiu?

Florin Cârciumaru: Toate alegerile se învârt în jurul Primăriei Târgu Jiu. Primăria Târgu Jiu este foarte importantă pentru rezultatele pe mai departe ale organizaţiei PSD Gorj. Am mai spus că dacă nu vor câştiga Primăria Târgu Jiu şi Primăria Motru, s-ar putea să avem probleme la Consiliul Judeţean. Şi a venit un ilustru analist de pe plan local, care m-a acuzat pe mine că vreau să pun presiune pe organizaţie. Nu pun nicio presiune, este o realitate.

Rep.: La primărie şi-au anunţat până acum intenţia de a candida Adrian Tudor şi Luis Popa, care am văzut că joacă şotronul prin parc.

F.C.: Este dreptul domnului Luis Popa să îşi depună candidatura. Dacă lumea îl va vota sau nu, rămâne de văzut. Eu vreau să îşi depună candidatura oricine doreşte şi în urma sondajului să vedem. Eu ştiu că doreşte şi domnul Giorgi de la Minprest să candideze, rămâne de văzut. E liberă candidatura pentru fiecare membru PSD. S-ar putea să fie mai multe sondări. Dacă făceam sondaj şi la alegerile parţiale, ne dădeam seama unde ne situăm şi, dacă eram pe locul al doilea, aveam timp să ne reorganizăm, să ne mobilizăm. Vinovaţi de faptul că am pierdut alegerile la Târgu Jiu suntem toţi, că am tratat lucrurile în mod superficial, în sensul că suntem deja câştigători.

Rep.: Puteţi să ne spuneţi pe cine vedeţi dvs. candidatul potrivit?

F.C.: În calitatea pe care o am, de preşedinte de organizaţie, nu pot să spun. Dacă eram simplu membru, da. Aţi văzut că nu am zis nimic de Adrian Tudor şi toată lumea mi-a reproşat că îl susţin.

Rep.: Cum aţi decis în 2012 să îl includeţi pe lista de consilieri locali pe Mihai Weber? Cine vi l-a adus?

F.C.: La vremea respectivă, domnul Mihai Weber era un om de afaceri important în oraşul Târgu Jiu, cum este şi în ziua de astăzi, dincolo de faptul că este deputat. Îl cunoşteam, că soţia lui lucra la Grimex. Nici nu îmi trecea mie prin minte la vremea respectivă că domnul Weber vrea să intre în politică, deşi colaborasem foarte bine. Cel care a venit şi l-a recomandat în faţa organizaţiei a fost domnul viceprimar Roman. Se cunoşteau foarte-foarte bine şi nu a fost nicio problemă.

Rep.: A fost vreo propunere din partea domnului Claudiu Teodorescu ca domnul Weber să ocupe o funcţie importantă în PSD?

F.C.: Nu. Eu nu îmi amintesc să fi venit la mine cu această propunere domnul Radu Teodorescu. Ţin minte perfect că cel care a venit la mine în birou cu această propunere era domnul viceprimar Roman şi chiar aveam nevoie de oameni noi. L-am acceptat imediat, nu mai ştiu dacă atunci s-a făcut membru de partid, dar am fost de acord să primească un loc eligibil pe lista de consilieri.

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: