Cârciumaru – acuzat că a negociat preferenţial tarifele la gunoaie

Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, îl acuză pe Florin Cârciumaru că a negociat cu firma UEG tarife mai mici la salubritate pentru locuitorii din Târgu Jiu. Acesta susţine că edilul municipiului i-a discriminat pe ceilalţi locuitori ai judeţului, Fugaru spunând că nu înţelege cu ce drept a purtat Cârciumaru negocierile respective. Nemulţumirile acestuia au pornit la un anunţ făcut de operatorul depozitului ecologic de deşeuri, UEG SRL, anunţ în care primarii din judeţ sunt înştiinţaţi că tarifele percepute lor sunt mai mari decât cele de la Târgu Jiu.

Fugaru spune că firma austriacă a modificat unilateral un act adiţional la contractul pe care îl are cu primăriile din judeţ, pentru a putea percepe tarife mai mari, cu excepţia Târgu Jiului. Viceprimarul din Târgu Cărbuneşti susţine şi că firma respectivă nu ar fi investit 16 milioane de euro în amenajarea depozitului ecologic, ci doar 4 milioane, Fugaru spunând că deţine documente cu care îşi poate proba afirmaţiile. El acuză autorităţile judeţene de faptul că, la nivelul Consiliului Judeţean, nimeni nu a fost în stare în ultimii ani să aloce suma necesară realizării unui astfel de depozit care să nu presupună participarea unei firme străine.

Firma UEG a fost însă singura interesată să construiască pe cheltuiala ei un astfel de depozit ecologic, în caz contrar autorităţile riscând amenzi considerabile, vechea groapă de gunoi fiind închisă obligatoriu din vară, la fel ca şi celelalte din judeţ.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: