Cârd de lebede pe Jiu în plină iarnă

Târgujienii au posibilitatea ca în plină iarnă să admire lebedele în toată splendoarea lor. Un cârd de aproximativ 15 lebede se află pe Jiu în zona barajului de la Vădeni.

Cei mai entuziasmaţi sunt copiii, care au fost aduşi de părinţi vă vadă lebede în plină iarnă. „Am venit cu tati să văd lebedele, sunt foarte frumoase. Se plimbă pe Jiu şi mănâncă peşti din apă. Le-am numărat şi sunt în jur de 14-15. Sunt splendide. Nu mă aşteptam să văd lebede iarna la noi în ţară. Eu ştiam că pleacă toamna şi se întorc primăvara”.

Pentru unii poate fi un fenomen neobişnuit în această perioadă, însă reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului spun că este un lucru normal pentru judeţul Gorj cel puţin de ultimii ani. Nu numai în zona barajului de la Vădeni se pot vedea lebede ci şi la Turceni. „Nu este un lucru neobişnuit, pentru că încă de acum câţiva ani gorjenii ne-au semnalat prezenţa lebedelor în zona barajului de la Vădeni. Există şi o explicaţie pentru acest lucru. În ultimii ani, iernile au fot mai blânde la noi, iar păsările au rezistat şi s-au adaptat anotimpurilor. Mai mult decât atât în zonele unde sunt văzute adică la Barajul de la Vădeni, dar şi la Turceni au cu ce să se hrănească. Gorjenii le pot admira în aceste zone chiar şi în plină iarnă”, a declarat Elisabeta Juveloiu, director APM Gorj.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: