Cardoso se întoarce în Ţara cafelei

Samba e un dans pe cale de dispariţie la Târgu Jiu! Singurul brazilian din lotul pandurilor, Alexandre Cardoso vrea să plece de la echipă şi să se întoarcă, se pare, în ţara natală. Cel puţin asta susţin cei din conducere care sunt însă contrazişi de jucător. Cardoso a venit ieri cu impresarul său şi spune că vrea prelungirea contractului cu Pandurii!

Unul dintre cei mai longevivi stranieri de la Pandurii, Cardoso a sosit la Târgu Jiu în urmă cu 3 ani şi jumătate. Brazilianul a venit însoţit atunci de o întreagă armată de străini în tentativa nereuşită de a copia modelul de succes CFR Cluj. Alături de Mingote, Cardoso a rămas însă singurul „supravieţuitor” al acelui experiment iniţiat de antrenorul portughez Teixeira.

Vrea să plece şi nu prea

Fundaşul este însă gata acum să părăsească echipa din cauza unor probleme de familie. Jucătorul „cariocas” a sosit la Târgu Jiu după vacanţă alături de impresarul său şi a încercat să ia legătura cu bossul Condescu. Fără succes însă deoarece Condescu nu a avut timp să se întâlnească cu el. Rămâne însă de văzut dacă acesta va fi de acord să-l lase să plece gratis pe brazilianul pentru care cerea nu demult jumătate de milion de euro. Cardoso a fost aproape de un transfer în iarnă la azerii de la Khazar Lankaran, dar totul a picat în ultimul moment. În retur brazilianul de 26 de ani a fost mai mult timp accidentat dar încă e cotat pe siteul nemţilor de la transfermarkt.de la nu mai puţin de un milion de euro! Prin plecarea sa, Pandurii ar economisi aproximativ 100 de mii de euro, adică salariul pe un an al jucătorului.

Cardoso neagă, Grig confirmă

Situaţia se aseamănă un pic cu joaca de-a alba neagra dacă ne luăm după declaraţiile făcute de cele două părţi. În timp ce conducerea echipei confirmă plecarea lui Cardoso, acesta spune că vrea să rămână la Pandurii! Un lucru e clar, cineva nu spune adevărul în tot această poveste. Ori brazilianul minte cu neruşinare, ori conducerea vrea să scape de el prin orice mijloace. „Nu mai am probleme la genunchi, sunt gata de pregătire! Vreau să rămân la Pandurii şi nu am alte oferte. Eu mai am contract până în această vară cu Pandurii şi de aceea am venit cu impresarul să negociez prelungirea promisă domnului Condescu. Nu e adevărat că vreau să mă întorc în Brazilia, vreau să mai joc 2-3 ani în Europa, la Pandurii şi apoi să revin acasă!” a spus ieri brazilianul contrazis imediat de Grigoraş: „Ştiu că va pleca, am aflat de la conducere de intenţiile sale. A fost un jucător iubit de suporteri în cei 3 ani şi jumătate petrecuţi aici dar îi putem găsi înlocuitor. L-am adus pe Vlad Alexandru de la Săgeata Năvodari şi dacă el nu va corespunde fiţi siguri că nu vom rămâne descoperiţi”.

62 de meciuri a jucat Cardoso la Pandurii în 3 sezoane şi jumătate (a sosit în ianuarie 2008 de la gruparea portugheză Estrela Amadora)

Doar în 12 partide ca titular a jucat Cardoso sezonul trecut din cauza accidentărilor

2 goluri a înscris Cardoso la Târgu Jiu, jucător ce a fost folosit de-a lungul timpului fundaş, mijlocaş şi chiar atacant

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: