Care este bugetul Primăriei Târgu Jiu, pentru anul 2023

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat la București contracte de finanțare prin PNRR. Acestea se ridică la peste 33 de milioane de euro.

 

Aceşti bani vor fi folosiţi pentru ridicarea blocurilor de pe strada Marin Preda, dar la alte obiective de pe lista întocmită de Primăria Târgu Jiu.

În ceea ce priveşte reabilitarea blocurilor, edilul a transmis, într-un interviu la Radio Infinit: „Pe PNRR sunt în jur de 15 blocuri, am semnat 6 contracte pentru reabilitarea blocurilor din Târgu Jiu pe mai multe bulevarde. Sunt bucuros că am reuşit să includem blocurile care au probleme pe partea exterioară. Au fost selectate în funcţie de gradul de degradare, după dosarele care au fost depuse de reprezentanţii Asociaţiilor de proprietari şi in funcţie de zona în care se află”.

De asemenea, Romanescu spune că vor fi continuate lucrările de modernizare a cartierelor şi a unităţilor de învăţământ: „Sunt 250 de milioane de euro pe care le avem în momentul de faţă contractate pentru municipiul Târgu Jiu. Sunt obiective diverse. Lucrăm în continuare la amenajarea cartierelor. Vom avea investiţii pentru reabilitarea locurilor de joacă şi pentru unităţile de învăţământ. Continuăm programul de investiţii, inclusiv cu acele sume pe care le-am primit prin Fondul de mediu, pentru cartierele din municipiu, în vederea schimbării corpurilor de iluminat şi inlocuirea cu led-uri. Este un proiect de 5 milioane de lei, aprobat. În această perioadă suntem în evaluare pentru un proiect, tot pe Fonduri de mediu. Foarte multe străzi vor intra în reabilitare, avem o listă cu ele”.

În contextul actual, prioritatea zero a Primăriei Târgu Jiu va fi asigurarea cofinanțărilor la proiectele cu finanțare europeană : „330 de miliarde, în bani vechi, suntem obligaţi să îi asigurăm pentru cofinanţare la proiectele europene. Este prioritatea noastră numărul 0. Bugetul de investiţie al primăriei va fi, în anul 2023, tot în jur de 6-7 milioane de euro, aşa cum a fost şi în trecut. Am dimensionat bugetul astfel încât să asigurăm partea de cofinanţare şi să dezvoltăm alte obiective de investiţii pe raza municipiului Târgu Jiu”, a adăugat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: