Primar: Nu credeam că primăriile ajung cârpa administrației locale

Tot mai mulți primari, dar și funcționari de la nivelul administrațiilor publice locale sunt nemulțumiți de salarii, dar și de volumul de muncă. În contextul în care prețurile au sărit în aer, mulți angajați de la stat își caută locuri de muncă în sectorul privat și sunt dispuși să renunțe la posturile călduțe din primării.

De exemplu, la primăria Vladimir salariile nu au mai fost majorate din anul 2016. Aici cel mai mic salariu este de 1.800 de lei, iar cel mai mare îl primește secretarul aflat în prag de pensie, care câștigă lunar 3.600 de lei după ce a muncit o viață.

”Din 2016 nu s-au mai mărit salariile. Majoritatea funcționarilor sunt nemulțumiți și se gândesc să plece din sistemul de stat. Acum totul este blocat, deci nicio speranță de majorare, dar la personalul contractul unde se pune 10%”, a precizat viceprimarul cu atribuții de primar, Marius Vijulan.

Supărarea mare este și la Primăria Bengești Ciocadia, unde funcționarii nu se plâng doar de salarii mici, dar și de volumul mare de lucru.

”Din 2017 nu s-a mi pus nimic. Acum o să mai punem ceva dar nu la toată lumea, doar la personalul contractual și la o parte din funcționari ca să nu depășească salariu viceprimarului.  Sincer, eu nu credeam vreodată că primăriile ajung cârpa administrației locale. Toți cer situația, iar într-o bună zi o să ne blocăm pentru că nu mai facem față volumului mare de muncă. Cel mai mic salariu este de 1.900 de lei și sincer nu știu cine ar putea trăi cu bani ăștia. Chiar săptămâna trecută îmi spunea un salariat că își caută în privat și dacă o să găsească ceva pleacă. Consiliul Județean cere situații, Prefectura cere situații, instituțiile deconcentrate cer situații și în loc să simplificăm, noi complicăm și e normal ca și funcționarii să ceară salarii”, a declarat Victor Geogia , primarul din Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 1,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: