Încă 3 de milioane de lei pentru modernizarea Căii Eroilor 

Primăria municipiului Târgu Jiu va aloca în plus o sumă de trei milioane de lei noi pentru lucrările de modernizare a Căii Eroilor, care ar fi trebuit să fie finalizate în urmă cu doi ani. 


Primăria Târgu Jiu a prelungit pentru a treia oară termenul pentru terminarea lucrării, luna aprilie a acestui an, după ce constructorul nu a finalizat investiția până la finalul anului trecut. „Se aprobă finanțarea din bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală etapa a II-a, respectiv finanțarea din bugetul local a sumei totale de 3.041.048 lei“, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local, care va fi supus aprobării în ședința din această lună. 

Contractul privind modernizarea şi reabilitarea zonei protejate a Ansamblului monumental Calea Eroilor a fost încheiat în toamna anului 2019 cu singura firmă participantă la licitație: subsidiara din România a firmei italiene „Consorzio Stabile“ EBG. Valoarea inițială contractului a fost de 8.8 milioane de lei, după care a ajuns la peste 15 milioane de lei.

Execuţia lucrărilor a fost subcontractată imediat către o firmă din România. Între timp, au apărut o serie de probleme în privinţa execuţiei, iar firma subcontractantă a fost înlocuită, cu o societate din Giurgiu. 

Lucrarea ar fi trebuit finalizată pe 30 iunie, însă nu numai că nu este gata, dar calitatea executării lasă de dorit. ”Hotărârea este luată, de a prelungi contractul cu încă șase luni, patru luni pentru execuția lucrărilor și ne-am luat ca marjă încă două luni de zile”, a spus Romanescu la finalul lui iunie.

Nu numai că lucrarea nu a fost gata la termenul anunțat, dar nu este nici astăzi și pare departe de a tăia panglica cu mândrie….

Vizualizări: 1,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: