Care sunt cele mai simple și eficiente metode de a crește eficiența consumabilelor de imprimantă?

Pentru a imprima diverse materiale și documente, ai nevoie de consumabile: cartușe sau tonere. Cu toate acestea, în timpul tipăririi, ele sunt supuse unei utilizări constante, de unde apare întrebarea: există modalități de a le prelungi viața? În acest articol, vei regăsi câteva sugestii pe care le poți folosi, pentru a reduce semnificativ consumul.

Utilizarea unei imprimante laser – creșterea performanței tonerelor

La imprimantele și copiatoarele laser se folosește un tonere de calitate, iar particulele conținute de acestea sunt fixate pe hârtie cu ajutorul luminii laser. Spre deosebire de cerneală, tonerele nu se usucă, astfel încât imprimanta poate funcționa eficient chiar dacă nu este folosită o perioadă mare de timp. Cu toate acestea, ce poți face pentru a economisi?

    • Mediu de lucru adecvat pentru imprimantă

Temperatura și umiditatea au un impact semnificativ asupra funcționării imprimantei, așa că după achiziționarea dispozitivului, ar trebui să te gândești la locul unde va fi amplasat. Cel mai important este să fie departe de calorifere, surse de încălzire sau lumina directă a soarelui. Un loc răcoros va proteja tonerul de uzura excesivă, precum și de petele inestetice de pe imprimantă.

    • Modificarea setărilor imprimantei

Ajustarea stărilor imprimantei la propriile nevoi joacă, de asemenea, un rol important aici. Pentru a economisi tonerele color, este important să schimbi culoarea imprimărilor în monocrom. Reducerea saturației culorilor este, de asemenea, importantă. O altă modalitate de a prelungi durata de viață a unui toner HP 44A este reducerea calității documentelor imprimate.

Imprimanta cu jet de cerneală – cum crești eficiența cartușelor?

Imprimantele cu jet de cerneală sunt puțin mai solicitante, deoarece adesea se usucă atunci când nu sunt folosite o perioadă lungă de timp. Costurile lor de operare sunt puțin mai mari decât cele ale imprimantelor laser, dar permit imprimarea unor fotografii cu culori vii, saturate. Dar ce poți face pentru a reduce consumul?

    • Depozitarea cartușelor

Îngrijirea cartușelor trebuie începută chiar înainte de a fi introduse în imprimantă. Pentru a preveni uscarea lor, depozitează-le într-un loc uscat și umbrit. În mod ideal, imprimanta ar trebui ferită de soare, deoarece acest lucru va prelungi durata de viață a cernelii.

    • Cumpărarea hârtiei potrivite

Pe piață este disponibilă hârtie specială pentru imprimantele cu jet de cerneală. Datorită grosimii și structurii adecvate, aceasta absoarbe o cantitate mică de cerneală, permițând economii semnificative de cerneală.

    • Modificarea proprietăților imprimărilor

Durata de viață a cartușelor color este mult mai mică decât a celor negre, așa că dacă ai nevoie de un document alb- negru, merită să alegi opțiunea de imprimare monocromă din proprietățile de imprimare.

Sursa de imagine:
CIGI / Shutterstock.com

Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: