O gorjeancă din Stejari, cea mai bună tânără soprană din România

Daniela Popescu, o gorjeancă din Stejari care este elevă la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti“ din Bucureşti, a câştigat din nou locul I la Olimpiada Naţională de Canto Clasic. Daniela va continua studiile în străinătate, fiind deja admisă cu bursă la Royal College of Music din Londra.

Daniela Popescu este şi bursieră a Fundaţiei Principesa Margareta a României, de unde primeşte anual 2.000 de euro. Fundaţia are 12 bursieri şi a organizat pentru aceştia spectacole deosebite la Palatul Elisabeta şi Ambasada Italiei.

Daniela cântă şi muzică populară, dar în anii de gimnaziu a fost cucerită de cea clasică. Învăţa piesele de la radio şi a uimit pe toată lumea cu talentul său. Înscrierea la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu i-a facilitat accesul şi la cursurile de pian, iar profesorii de acolo au fost conştienţi din primul minut de talentul ei.

În anul 2012, Daniela Popescu a devenit solista Orchestrei de cameră „Lyra Gorjului“. A fost văzută de specialişti la un concert şi astfel a ajuns să fie îndrumată spre Bucureşti, intrând prima la secţia de canto clasic la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti“ din Bucureşti.

Galerie foto


Vizualizări: 2,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: