Turism printre câini și gunoaie, la Rânca

Rânca, una dintre cele mai frumoase zone din România, este invadată de câini și deşeuri provenite de la amenajarea locuinţelor. Zeci de maidanezi se află printre gunoie iar numărul acestora creşte de la o săptămână la alta. Cabanierii se plâng că ar vrea să se facă mai mult pentru această zonă, însă nu găsesc înțelegere la autorități. Aceștia susțin că li se percep taxe mari care nu se întorc în dezvoltarea zonei.

Cei din zonă susțin că în stațiune sunt aduși pui de câteva săptămâni. Sunt zone pline de gunoaie care ar putea fi folosite pentru altceva. Autorităţile nu au luat măsuri pentru ridicarea animalelor şi pentru eliminarea deşeurilor depozitate necontrolat, cel puțin până în acest moment. ”Nimeni nu ne ia în calcul. Nouă dacă ne lăsau cinci ani de zile toți banii pe care îi dăm la taxe și impozite, TVA, în loc să dăm cesiunile la primării și impozitele pe venit cred că puteam să ne facem singuri și asfaltul și tot ce ține de agrement. Am făcut niște calcule cu membrii asociației și când am văzut fiecare sutele de milioane pe care le plătim la buget lunar sau anua și cu care am fi putut transforma această zonă cum nu mai e una în țara asta. Așa, stă cum o vedeți, nimeni nu face nimic, pe nimeni nu interesează ce se întâmplă aici”, a spus Constantin Pănescu, șeful cabanierilor din Rânca. 

„Ne luptăm să facem turism”

O altă supărare a cabanierilor o reprezintă drumurile proaste. Sunt alei între cabane pe care din păcate nu poți merge nici măcar pe picioare. ”Aleile sunt practic impracticabile când se topesc zăpezile, aproape nimic nu este funcționabil în Rânca. Sunt zone unde nu este trasă canalizarea, ori n-a fost trasă canalizarea, ori nu le-a ajuns conducta. Noi am dus tot felul de propuneri la ambele primării, am propus să se bage întâi canalizarea, apometre și apoi să asfaltăm. A rămas în aer, nu s-a primit niciun răspuns, nu ne bagă nimeni în seamă. Rânca are și multe lucruri bune, am băgat zeci de milioane aici, încercăm să facem turism, dar nu ne sprijină nimeni”, a mai spus Constantin Pănescu, președintele Asociației Cabanierilor din Rânca. Cabanierii au și protestat în urmă cu aproape două săptămâni în Piața Prefecturii din municipiul Târgu Jiu dorind să arate care sunt problemele din Rânca. Nu s-a schimbat nimic!

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: