Carierele din CE Oltenia, blocate

Carierele din Complexul Energetic Oltenia vor fi blocate în scurt timp din cauza lipsei fronturilor de lucru. În acest moment există proiecte de Hotărâri de Guvern pentru exproprieri pe legea 255 pentru extinderea carierelor Roşia, Jilţ sau Tismana, dar ele stau pe loc, la fel ca şi utilajele din minerit.

Lipsa contractelor de vânzare de energie nu este singura problemă a Complexului Energetic Oltenia. Aşa cum a declarat acum ceva timp şi directorul general al companiei, Laurenţiu Ciurel, 80% din minerit e blocat. Acesta a declarat că exproprierile necesare continuării activităţii ar fi trebuit să aibă loc, însă avizarea proiectelor de hotărâre de guvern întârzie.„Sunt tot felul de comisii interministeriale care îşi dau cu părerea pe legalitatea lor. Din păcate stăm foarte prost aici. Părerea mea era că în vară putem rezolva, dar la cum merg lucrurile spun că exploatarea va reveni la normal abia în toamnă“, a declarat directorul general al CE Oltenia. El a adăugat că în scurt timp vor fi probleme şi la carierele Roşiuţa şi Lupoaia. „80% din minerit e aşa, şi Roşia, Tismanele, Lupoaia şi Roşiuţa pe aproape şi ele“, a spus Ciurel.

În acelaşi timp, pentru că nu se vinde energie, cărbunele se autoaprinde în depozite, iar minerii sunt trimişi în şomaj tehnic.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: