Ședință cu liderii din bazinul Rovinari

Liderii de sindicat din bazinul Rovinari au organizat, vineri, o întâlnire cu parlamentarii de zonă, subiectul fiind lipsa dialogului cu Directoratul Complexului Energetic Oltenia și nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă. La întâlnirea de la Rovinari nu a mai apărut deputatul PSD Vasile Popeangă, care confirmase participarea, dar ar fi avut ordin de la partid să nu meargă. La ședință au venit doar doi deputați de opoziţie, Niculina Mocioi – PPDD și Ion Cupă - PNL.

Circa 20 de persoane, lideri de sindicat în bazinul Rovinari, au participat la o întâlnire cu deputații gorjeni. Presa nu a avut acces la discuții, dar potrivit liderului Gheorghe Etăgan, s-a vorbit despre lipsa de dialog a conducerii CE Oltenia. Ei le-au cerut parlamentarilor să sesizeze prin interpelări și întrebări încălcări ale CCM precum și situația liderilor sindicali rămași în Federația Națională Mine Energie.

Admit dezmembrarea sindicatelor

Practic, liderii FNME doresc începerea negocierilor pentru actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Ei consideră că deja a trecut foarte mult timp, iar salariații au pierdut deja din drepturi. Totodată, ei admit că și dezmembrarea sindicatelor a dus la această situație. ”Vrem să discutăm despre problemele cu care se confruntă CEO și în special despre lipsa dialogului dintre sindicate și administrație. Lipsa de dialog este datorată mai ales Directoratului CEO. E și vina noastră pentru că și noi, ca mișcare sindicală, ne-am dezmembrat, dar această dezmembrare nu este o piedică în calea dialogului ce trebuie făcut la nivelul FNME, celorlalte federații și CEO”, a declarat liderul Gheorghe Etăgan.

Sindicatele din Rovinari sunt singurele care au mai rămas la FNME, dar odată cu apariția Sindicatului Mine Energie Rovinari lucrurile s-ar putea schimba. Liderul Gabriel Căldărușe declara că are deja 1300 de adeziuni. Sindicalistul Etăgan spune că nu se teme de acest sindicat, dar a ironizat eforturile lui Gabriel Căldărușe și Ion Rușeț de a-și face un sindicat. “Este democrație. Orice zonă poate să-și creeze un sindicat, e foarte ușor să faci un sindicat cu 15 oameni din diverse locuri. Problema este ca acest sindicat să fie majoritar, iar cerința cea mai mare este să fie reprezentativ”, a declarat Etăgan.

„Liderii de sindicat ne-au cerut o modalitate a sesiza ministerele de resort în legătură cu nerespectarea CCM și în următoarea perioadă voi face o interpelare cu cele semnalate de dânșii, probleme care vizează cei 19 mii de salariați”.

Niculina Mocioi, deputat PP-DD

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: