Gorj: Mii de profesori cer dobândă la banii reţinuţi ilegal de Guvern

Profesorii gorjeni nu se mulţumesc doar cu recâştigarea drepturilor salariale pierdute în urmă cu patru ani. Mai nou, vor ca statul să le plătească şi dobândă pentru că le-a oprit aceste drepturi băneşti şi au în plan ca săptămâna aceasta să demareze o acţiune în instanţă pentru câştigarea sumelor respective.  

Aproximativ 4000 de profesori de la mai toate şcolile şi liceele din Gorj vor da în judecată unităţile de învăţământ la care sunt angajaţi, precum şi consiliile locale, solicitând plata de dobânzi pentru drepturile salariale tăiate de guvernul Boc şi recâştigate ulterior în instanţă. Începând din această săptămână se va proceda la depunerea lor. “Pentru toţi se va face acţiune în instanţă pentru calcularea dobânzilor la hotărârile judecătoreşti, la diferenţele salariale. La sindicatul pe care îl conduc eu vorbim de 2500 de cadre didactice care vor depune acţiune în instanţă. Am transmis în teritoriu, şi fiecare profesor îşi va face acţiunea şi le vom înainta de aici, de la nivelul uniunii. Încercăm să mergem pe varianta cu câte 5 cadre didactice pe o acţiune”, a spus Constantin Huică, preşedintele Uniunii Sindicalelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj.

Şi cele 1500 de cadre didactice reprezentate de Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) Târgu Jiu vor cere în instanţă dobânda pentru drepturile salariale tăiate. “Noi am împrumutat statul pe 6 ani fără să ne întrebe nimeni dacă vrem sau nu vrem. Punem nişte procese pe rol, unde cerem dobândă statului. Mă obligi să te împrumut, atunci conform legilor statului să-mi dai şi dobândă”, a spus Florinela Ponta, preşedintele SLI Târgu Jiu. 

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: