Bălăceanu candidează la şefia sindicatului înfiinţat de Căldăruşe

Gabriel Bălăceanu ar putea candida la funcţia de preşedinte al Sindicatului Mine Energie Rovinari la alegerile ce vor fi organizate peste 60 de zile. În conferinţa de presă la care Gabriel Căldăruşe a anunţat înfiinţarea sindicatului au mai participat şi alţi membri din zona Rovinari. Căldăruşe spune că are până acum 1300 de membri. Acest sindicat va fuziona cu viitorul Sindicat Mine Energie Oltenia şi, dacă nu va fi majoritar, va negocia CCM cu ajutorul unei federaţii.

 „Începând cu 17 martie 2014 Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER) a intrat în legalitate“, a anunţat ieri Gabriel Căldăruşe, în prezenţa altor membri din conducerea sindicatului. În realitate, potrivit noilor reglementări, sindicatul nu ar fi în legalitate dacă liderul Constantin Creţan ar face recurs la decizia de înfiinţare a organizaţiei sindicale. Un astfel de proces ar duce la o întârziere de circa două luni.

Bălăceanu: Nu mi-am spus ultimul cuvânt

Dar, până atunci, Gabriel Căldăruşe a declarat că vrea să facă altceva decât s-a făcut până acum. Căldăruşe a negat şi nu prea numirea sa pe postul de referent pe relaţii cu comunitatea. El confirmă că i s-a propus această funcţie, dar nu ştie dacă Directoratul a luat această decizie. „Vrem să facem altceva faţă de ceea ce a fost până acum, să reprezentăm oamenii şi nu interesele de grup. (...) Nu exagerăm cu absolut nimic. Avem cel puţin 1300 de membri, cu adeziuni. Vom ajunge la 70% pe parcursul a 30 de zile“, a declarat Căldăruşe.

În timpul conferinţei de presă a fost un moment în care, la solicitarea jurnaliştilor, s-a discutat despre o oarecare marginalizare a lui Gabriel Bălăceanu, pe care Căldăruşe a negat-o. Şi Bălăceanu. „Până la urmă am văzut tendinţa că noi am aparţinut de vechile structuri, încercăm să ajutăm colegii apăruţi în mişcarea sindicală“, a declarat Bălăceanu. Când a venit vorba despre alegerile pentru funcţia de preşedinte, Gabriel Căldăruşe a menţionat că acum este un provizorat dar cel mai probabil în luna mai vor fi alegeri pentru toate funcţiile din organizaţie. „Nu mi-am spus ultimul cuvânt. Dreptul de a alege şi de a fi ales este un drept constituţional. Cred că s-ar putea să fie o surpriză, la mine s-ar putea să nu mai fie surpriză. Să lăsăm timpul să le rezolve pe toate“, a declarat Gabriel Bălăceanu. 

SINDICAT

Gabriel Căldăruşe a mai spus că SMEO va deveni majoritar şi că în aprilie se va negocia actul adiţional al Contractului Colectiv de Muncă. „Chiar dacă nu ne vom constitui ca sindicat majoritar reprezentativ, în aprilie, când sperăm să negociem acel adiţional, vă spun că există variantă pentru a fi majoritar din punct de vedere sindical. Purtăm discuţii pentru a putea participa la negocieri cu o anumită federaţie din sistem“, a declarat Căldăruşe.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: