Cărţi de specialitate vechi de zeci de ani în biblioteca spitalului

Biblioteca Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu și-a pierdut utilitatea inițială, iar acum este folosită ocazional pentru simpozioane sau ședințe. Nici măcar bibliotecară nu mai este angajată, iar de cititori nici nu mai poate fi vorba. Cărțile sunt foarte vechi, iar viitori medici vor să fie în pas cu tehnologia actuală.

Biblioteca Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu are o vechime de zeci de ani și, dacă în trecut era căutată pentru studiu de tinerii medici care își făceau rezidențiatul la această unitate spitalicească, nu același lucru se mai întâmplă acum. Cărțile sunt vechi de zeci de ani, iar odată cu trecerea anilor s-au degradat. Biblioteca spitalului își mai deschide ușile numai atunci când medicii au câte o întâlnire sau vreun simpozion.

Locația a fost reabilitată acum trei ani, chiar înainte de Ziua Mondială a Sănătății. Decizia a fost luată de Gheorghe Neață, managerul de atunci al unității spitalicești, pentru că tavanul stătea să cadă, iar pereții erau deteriorați. Nu a fost angajată vreo firmă, ci s-a făcut cu meseriașii spitalului. Biblioteca nu mai are nicio angajată de ani buni, de ea fiind responsabile 2 asistente care fac voluntar acest lucru.

Managerul privat al unității spitalicești nu s-a gândit deocamdată să dea vreo utilitatea bibliotecii, dar va lua în calcul acest lucru pentru că cititorii lipsesc în totalitate. Managerul privat are și o explicație pentru acest lucru, și anume că, în 2013, informațiile se găsesc pe internet.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: