Cartier inundat din cauza unei conducte sparte

O conductă de apă s-a spart ieri dimineaţă în curtea bisericii “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bârseşti. Mai multe locuinţe din zonă au fost inundate şi două maşini au fost avariate de bolovanii care au sărit în aer din cauza presiunii apei. Intervenţia pompierilor care s-au deplasat la faţa locului pentru evacuarea apei a durat câteva ore.

Localnicii din Bârseşti au fost treziţi ieri dimineaţă de o bubuitură puternică care s-a produs datorită spargerii unei conducte de apă, veche de peste 45 de ani. Mai multe locuinţe au fost invadate de apă, iar gardurile şi pereţii acestora au fost distruse de bolovanii care au sărit la câţiva zeci metri depărtare din cauza presiunii apei.

Angajaţii operatorului regional de furnizare a apei şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj s-au deplasat la faţa locului pentru a remedia problema şi pentru evacuarea apei. „Este vorba de o avarie pe conducta principală de aducţiune a oraşului s-a intervenit pentru remedierea avariei prin scoaterea din funcţiune a acesteia. S-au pus deja în funcţiune sursele de rezervă, astfel încât populaţia din oraş să nu aibă de suferit. Cel mai probabil presiunea apei la robinete va fi mai scăzută”, a precizat Ion Popescu, directorul SC Aparegio  SA.

„Arăta ca după bombardament“

Casa Teodorei şi a lui Dan Firescu din cartierul Bârseşti a fost poate printre cele mai afectate locuinţe din zonă. Apa le-a pătruns în gospodărie, iar gardul din beton a fost spulberat de bolovanii aruncaţi de presiunea apei. „M-a trezit în jurul orei cinci o bubuitură. Am ieşit să văd ce s-a întâmplat. În momentul acela mi-a fost teamă pentru siguranţa mea şi a familiei mele. Totul arata ca după bombardament”, a spus Dan Firescu.   

Două maşini care se deplasau  prin zonă în momentul în care conducta s-a spart au fost avariate din cauza bolovanilor. „Mergeam cu maşina, se crease o ceaţă deasă şi au început să cadă bolovani pe maşină. M-am speriat foarte tare. Nu am asigurare casco pe maşină. Sper să fiu despăgubit”, a spus Dumitru Băluţoiu, proprietarul uneia dintre maşinile distruse de bolovani.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: