Cartierele din Târgu Jiu unde nimeni nu plătește impozit

Municipiul Târgu Jiu are străzi întregi unde niciun locuitor nu plătește taxe locale. Nici pe clădiri, nici pe terenuri, nici pe autoturisme. Consilierul local PNL Mihai Paraschiv a cerut o astfel de situație de la primărie și a aflat că pe Aleea Microcolonie, Aleea Merilor sau Str. Călărași gradul de colectare este zero. Paraschiv crede că localnicii de aici au fost favorizați de fostul edil din motive electorale.

Sute de cetățeni din municipiul Târgu Jiu nu-şi plătesc niciodată taxele şi impozitele locale. Cel puţin asta reiese dintr-o situaţie cerută de consilierul local PNL, Mihai Paraschiv, Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Cele mai „rău-platnice” străzi sunt Aleea Merilor, Aleea Microcolonie, Strada Călăraşi, Panduraşul. Acestea au grad de colectare zero la taxe şi impozite locale, în timp ce străzile care au un procent de colectare mic, de până la 50%, sunt Mesteacănului, Mihail Kogălniceanu, Ioan Budai-Deleanu, Meteor şi Polata. „Spun de multă vreme că fostul edil a favorizat anumiți cetățeni pentru avantaje electorale. Am primit confirmarea, motiv pentru care îi mulțumesc doamnei director Budulan. Vă rog să vedeți care sunt procentele de încasări în zonele despre care vă vorbeam: Aleea Merilor, Aleea Microcolonie, Strada Microcolonie - zero lei pentru impozitul pe clădiri, la auto între 0 şi 1%”, este reacția consilierului local, Mihai Paraschiv.

Strada Tudor Vladimirescu, cel mai mare procent

Asta în timp ce alte străzi din municipiu se situează pe primul loc la plata datoriilor către stat. Sunt străzi în oraş în care gradul de colectare este de aproape 100%. Printre acestea amintim strada Tudor Vladimirescu cu un procent de colectare de 92%, strada Parâng cu 90%, strada Dobrogeanu Gherea 82%, strada Măceşului 92%, strada Nicu Miloşescu şi strada Vaduri etc.

Galerie foto


Vizualizări: 8,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: