Cartierul Meteor, vizitat de poliţişti

Poliţiştii gorjeni au desfăşurat o activitate informativ-preventivă în cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, cu elevii Şcolii Gimnaziale „Voievod Litovoi”.  S-au purtat discuţii despre delincvenţa juvenilă, modul în care deciziile de grup şi teribilismul pot influenţa negativ comportamentul adolescenţilor, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor şi  măsurile educative ce pot fi dispuse de instanţa de judecată faţă de minorul care a comis o faptă penală.

„De asemenea, au fost purtate discuţii privind problematica abandonului şcolar, pericolul la care tinerii se expun atunci când «leagă» prietenii cu persoane cunoscute pe reţelele de socializare, dar şi aspecte referitoare la educația rutieră şi protejarea bunurilor personale. Cu această ocazie au fost prezentate materiale în format power-point şi audio-video, precum şi un film educativ pe linia siguranţei în mediul on-line”, anunţă Poliţia Gorj.

La activitate au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. La finalul activităţilor, poliţiştii gorjeni au distribuit elevilor rechizite şcolare, orare şi pliante cu recomandări preventive, peste 110 persoane fiind beneficiarii acestei activităţi.  

Vizualizări: 2,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: