Sute de cereri pentru o locuinţă socială

Peste 700 de târgujieni au solicitat la primărie o locuinţă socială. Municipalitatea va repartiza în această lună câteva locuinţe rămase libere după ce chiriaşii au renunţat la ele. Acestea se află în blocurile sociale din zona Ciocârlău, Artego, la intersecţia cu localitatea Turcineşti, Iezureni şi din apropierea unităţii militare de la Drăgoieni.

Pentru a stabili cine va primi una dintre aceste locuinţe sociale libere, municipalitatea a întocmit punctajul pentru fiecare solicitant în parte. 144 de dosare au fost excluse din diverse motive. Unii dintre solicitanţi nu au putut dovedi că au un loc de muncă. Alte dosare au fost respinse pentru că solicitanţii deţin alte proprietăţi sau nu locuiesc la adresa declarată. Astfel, în cursă au mai rămas 716 dosare. Cei nemulţumiţi de punctajul obţinut pot depune contestaţie până vineri, 21 septembrie, ora 14:00.

„Avem 12-13 locuinţe sociale eliberate, în toate zonele, şi n-aveam listele de punctaje făcute. Le-am făcut. Este un termen pentru depunerea contestaţiilor. Criteriile de repartizare sunt stabilite de Consiliul Local, respectiv starea civilă, număr de copii, boli, studii, vechime cerere, situaţie locativă. Se punctează fiecare diferenţiat. Listele finale vor fi aprobate de Consiliu Local, luni, după care începem repartizarea”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Beneficiarii locuinţelor sociale plătesc o chirie modică, care nu ajunge nici la 50 de lei/lună. Chiriaşii trebuie însă să-şi achite facturile la utilităţi.

Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: