RO-ALERT, testat şi în Gorj

Sistemul de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT va fi testat la nivelul judeţului Gorj. Vineri, 21 septembrie, în intervalul orar 10.00-12.00, vor fi transmise mesaje către primăriile Turceni, Novaci, Tismana şi Hurezani, iar în intervalul orar 17.00-19.00 vor fi transmise mesaje către o parte a populaţiei de pe raza municipiului Târgu Jiu.

De asemenea, în data de 24 septembrie, în intervalul orar 10.00-12.00 sau 17.00-19.00, vor fi transmise mesaje la ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă către toate primăriile din judeţul Gorj. Astfel, cetăţenii care au telefoanele configurate pe portalul RO-ALERT vor primi pe terminalele mobile conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România, notificări cu mesajul: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj.”

„Instituţia noastră adresează rugămintea tuturor cetăţenilor de a accesa link-ul https://ro-alert.ro/configurare/ şi să urmeze instrucţiunile prin care să-şi configureze telefonul pentru a primi aceste mesaje. Asigurăm toţi cetăţenii că acest portal şi această aplicaţie au fost create pentru a veni în sprijinul lor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Vizualizări: 1,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: