Cârţu a definitivat lotul pentru Antalya

Antrenorul Sorin Cârţu a anunţat azi lotul care se va deplasa în cantonamentul din Antalya. Lotul stabilit de tehnicianul pandurilor includea iniţial 30 de jucători printre care patru juniori din pepiniera clubului, Sorin Cârţu precizând că nu va miza pe ei în retur. Jucătorii care se vor deplasa sâmbătă în Turcia sunt: Mingote, Stanca, Mândrean, Rus, Chibulcutean, Popete, Ghindeanu, Rusu, Cardoso, Murgan, Vasilache, Păcurar, Vancea, Stângă, Orac, Tremonti, Raskovic, Simion, Piţurcă, Arrieta, Grecu, Pârvu, Stancu, Tilincă, Matijas Pejic, Pleaşcă, Mohora, Avramescu şi Rada. Între timp s-a ajuns la o concluzie în cazul Iordache, Cârţu incluzându-l în lot sub rezerva deciziei finale a preşedintelui clubului.

Pandurii vor susţine vineri ultimul antrenament la Târgu Jiu iar la prânz se vor deplasala Bucureşti pentru ca sâmbătă să plece spre Turcia pentru primul stagiu de pregătire. Acesta este programat în perioada 17-29 ianuarie în regiunea Lara din Antalya, delegaţia gorjeană fiind cantonată la Hotelul Sera. Pentru că nu a fost găsit încă un portar care să corespundă cerinţelor antrenorului cu portarii, Silviu Lung, deplasarea în Turcia o vor face doar cei doi portari Stanca şi Mingote. Antrenorul Sorin Cârţu a precizat că singurul semn de întrebare este în cazul lui Ilie Iordache care trebuie să mai poarte discuţii cu conducerea clubului care va decide dacă jucătorul se va antrena în continuare cu Pandurii.

Şase jucători puşi pe lista de transfer

Şase dintre fotbaliştii care au făcut parte din lot în tur ori s-au antrenat cu Pandurii au fost puşi la dispoziţia clubului. Este vorba de Mugurel Dedu, Mădălin Popa, Liviu Mihai, Adrian Nalaţi, Nicolas Alnoudji şi Yuri Tsigalko, jucători care nu mai intră în vederea antrenorului: „Dedu, Popa, Liviu Mihai, Nalaţi, Tsigalko şi Alnoudji nu intră în calculele mele. Eu mă gândesc la 23-24 de jucători de câmp şi am mai lăsat aşa un loc acum în lot. Sunt vreo 23 în situaţia de acum şi ar mai fi loc pentru un fundaş central unde mai încercăm să găsim pe cineva. O primă imagine asupra acestui lot mi-o voi face acum în primul cantonament. Vedem cum se comportă acum şi mai este loc de întors, poate mai renunţăm după primul stagiu şi la alţii şi mai aducem, rămâne de văzut ce va fi”. Cârţu a precizat că nu poate lucra cu foarte mulţi jucători, de la începutul anului având câte 40 la antrenamente şi spune că şi din acest motiv a mai renunţat la o parte din ei: „Am fost dispus să lucrez cu mai mulţi jucători la începutul pregătirii, dar pentru o perioadă de trecere. Nu pot să prejudiciez interesul echipei pentru că e foarte greu să antrenezi 40 de jucători”.

Se mai caută un portar

Dacă cinci dintre jucătorii puşi pe lista de transfer sunt fotbalişti acre au fost în lot şi în tur, portarul Yuri Tsigalko s-a antrenat doar cu Pandurii, el evoluând în tur la formaţia de liga a treia Energia Rovinari. Bielorusul avea unele nemulţumiri şi a refuzat să plece în cantonament cu Pandurii deşi fusese propus de antrenorul cu portarii Silviu Lung pentru a face parte din lot. Sorin Cârţu spune că nu va lua nici un jucător cu forţa, mai ales dacă acesta are unele supărări: „Căutăm un alt treilea portar pentru că Tsigalko era şi el în vederea noastră să meargă în cantonamente dar are supărări şi nu ştiu ce vrea. Dacă e supărat nu mai apelăm la el. Nu e ţinut nimeni cu forţa aici, pentru că s-a văzut că, dacă clubul e în stare să renunţe la un jucător de tipul lui  Iordache, pentru că era supărat şi el, renunţă şi la Yuri. Cine e supărat şi nu doreşte să fie cu noi nu e obligat să meargă, noi nu violăm intimitatea nimănui.” Conducerea clubului va analiza în zilele următoare situaţia jucătorilor excluşi din lot şi va decide împreună cu aceştia dacă se vor rezilia contractele sau vor merge sub formă de împrumut la alte echipe din zonă.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: