Cârţu a scăpat de amendă şi suspendare

Oficialii de la Panduri au avut inspiraţia de a se adresa Comisei de Recurs pentru a anula amenda primită iniţial de Sorin Cârţu pentru absenţa de la întâlnirea antrenorilor. Cu aceeaşi ocazie cei de la Pandurii au făcut recurs şi pentru a reduce suspendarea de şase etape dictată împotriva antrenorului după meciul cu FC Vaslui, motivând faptul că încadrarea s-a făcut greşit atunci când s-a dictat o suspendare atât de mare. Cu o zi înaintea jocului de la Piatra Neamţ Cârţu a aflat că poate sta pe banca echipei după ce demersul oficialilor s-a bucurat de succes. Amenda a fost anulată iar suspendarea de şase etape s-a redus la doar două care trecuseră deja până la etapa a cincea. 
Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis să anuleze amenda de 10.000 de lei acordată de Comisia de Disciplină tehnicianului Sorin Cârţu, în data de 5 august, şi a redus suspendarea tehnicianului. Cârţu a fost suspendat la 5 august pentru că a lipsit de la prezentarea oferită de antrenorul Javier Clemente, în luna iulie, tehnicienilor din Liga I şi a II-a. "Cârţu Sorin – recurs împotriva Hot.20/05.08.2009 a C.D. Admite recursul. Desfiinţează în totalitate Hot.nr.20/05.08.2009 a C.D. a LPF", se arată pe site-ul LPF. 
Comisia de Recurs a mai decis să admită în parte tot un recurs al lui Cârţu, împotriva unei hotărâri din 12 august, conform căreia tehnicianul primise şase etape de suspendare şi o penalitate financiară de 4.500 de lei, pentru că a fost trimis în tribune la meciul cu FC Vaslui, scor 1-0, din etapa a II-a a Ligii I. Astfel, suspendarea a fost redusă la două etape şi penalitatea financiară la 640 de lei.
 Cârţu a explicat că era normal să se anuleze amenda dar şi să se reducă suspendarea care o considera prea mare: „Era normal să anuleze amenda pentru că am avut un eveniment major în familie pe care l-am organizat cu foarte multe luni înainte când nu se ştia data consfătuirii. Eu m-am învoit dar el a spus că a omis să trimită memoriul până acum. Suspendarea e foarte mare faţă de ce s-a întâmplat, este ceva exagerat. La ce discuţi au fost între mine şi arbitru asistent, în cel mai rău caz se dădea avertisment. Pentru că nici măcar proteste nu au fost, a fost o discuţie din aceasta mai ironică şi acidă din partea mea , ironică să zicem dar asta nu implica nici o jignire la adresa arbitrului.”
Cârţu nu a rămas însă dator arbitrilor pe care îi acuză că nu ar arbitra cu aceeaşi unitate de măsură: „Contează şi cine ne arbitrează pentru că în România e foarte important totdeauna cine arbitrează. Avem dovezi în acest sens destul de multe, se arbitrează cu unităţi de măsură diferite. Eu am fost prejudiciat şi scos dintr-o competiţie dintr-o fază identică cu cea care mi s-a întâmplat mie când Martinovic a pus mâna pe minge. Dar alţii au primit penalti şi eu nu am primit. Eu zic că trebuie să ne temem şi de arbitraj şi de multe altele pentru că de vreo lună de zile trebuie să ne temem de multe. Nu suntem nu ştiu ce echipă să punem o amprentă pe nu ştiu ce desfăşurare a evenimentelor. Suntem o echipă care nu putem depăşi anumite limite.”




Suspendarea lui Condescu s-a redus la jumătate 

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis să reducă la jumătate suspendarea pe o perioadă de un an decisă la 12 august în cazul preşedintelui clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu. Astfel, Condescu are interdicţie pentru orice activitate legată de fotbal timp de şase luni. De asemenea, Comisia de Recurs a redus de la 300.000 de lei la 150.000 de lei amenda acordată lui Marin Condescu în urmă cu aproximativ două săptămâni. "Comisia admite în parte recursul. Se sancţioneaza domnul Marin Condescu cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 6 luni şi o penalitate sportivă de 150.000", se arată în comunicatul postat pe site-ul LPF. 
La 12 august, Comisia de Disciplină a LPF a decis suspendarea pe o perioadă de 12 luni a lui Condescu şi amendarea acestuia cu suma de 300.000 de lei, pentru declaraţiile făcute la adresa comisiilor Ligii. Marin Condescu a primit această sancţiune pentru declaraţiile făcute după ce fusese penalizat tot de către Comisia de Disciplină cu 150.000 de lei şi o suspendare pe o perioadă de şase luni, din cauza unor declaraţii făcute la adresa clubului Dinamo. Condescu a spus atunci că, la LPF, comisiile au o funcţionare de tip "mafiot" şi funcţionează în afara legii, pentru că modificările la statutul FRF şi LPF nu au fost aprobate de tribunal. 


Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: