Cârţu, amendat cu 10 000 de lei pentru absenţa de la şedinţă

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal l-a amendat ieri pe antrenorul echipei Pandurii cu 10 000 de lei, sancţiunea fiind aplicată şi altor patru antrenori din prima ligă care au lipsit la întâlnirea obişnuită a tehnicienilor din liga I şi a II-a înainte de debutul noului sezon. Cei cinci au primit această amendă deoarece au lipsit de la prezentarea oferită de antrenorul Javier Clemente, în luna iulie, tehnicienilor din Liga I şi a II-a. Sorin Cârţu s-a apărat ieri precizând că a anunţat că nu poate fi prezent la şedinţă pentru că avea programată nunta fiicei sale. 
Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis ieri ca tehnicienii Petre Grigoraş, Dorinel Munteanu, Viorel Hizo, Ştefan Stoica şi Sorin Cârţu să fie penalizaţi cu câte 10000 de lei. Invitat de Şcoala Federală de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, tehnicianul Javier Clemente a susţinut, la 27 iulie, un curs teoretic în faţa a aproximativ 30 de antrenori din Liga I şi a II-a, la care a fost prezent şi selecţionerul primei reprezentative, Răzvan Lucescu. Ulterior Clemente a efectuat şi un antrenament demonstrativ pe terenul principal al Centrului Naţional Mogoşoaia cu lotul echipei Dinamo II.
Sorin Cârţu a declarat la conferinţa de presă a clubului că a fost ocupat cu nunta fiicei sale, tehnicianul pandurilor criticând organizatorii pentru programarea făcută şi recomandând ca aceste şedinţe să fie făcute mult mai devreme: „Ce trebuia să fac, să plec de la nuntă, să-mi las invitaţii ca să mă duc la o şedinţă sau ce a fost? Una peste alta, dacă are ceva să ne transmită acolo cel care vine, ar trebui pusă acea şedinţă la finalul sezonului. Ca să putem şi noi transmite la jucători în perioada de pregătire. Aşa văd eu că ar trebui puse acele şedinţe nu înainte de a începe campionatul. Să fie la final de sezon sau imediat ce echipele vin din vacanţă, nu când vin de la pregătire ca să ieşi din procesul de pregătire al etapei care urmează şi aşa mai departe. Dar fiecare ne facem programul cum vrem.”
Tehnicianul pandurilor spune că se învoise la directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, pe care l-a anunţat de evenimentul care va avea loc în familia sa: „Eu l-am informat pe Mircea Rădulescu la momentul respectiv când mi-a dat telefon şi m-a anunţat, în Austria fiind, că nu pot veni pentru că e nunta fiicei mele.” Fiica cea mică a antrenorului Cârţu, Ligia, s-a căsătorit cu o săptămână înaintea debutului noului sezon. 
Cârţu a criticat cu această ocazie şi faptul că şedinţele se organizează degeaba pentru că nu se ţine seama de punctele de vedere ale antrenorilor: „Văd că acesta e modul lor de a judeca situaţia. Dar degeaba ne plângem noi şi ne spunem punctele de vedere că lumea face acolo tot cum vrea. Acum că nu am participat la şedinţe ne-a pedepsit iar când te duci şi spui nişte puncte de vedere nu ţinemi nimeni cont de ele şi fac tot după mintea lor şi după puterea lor de înţelegere şi interesul lor.”


Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: